IGSU: Proprietarii construcţiilor au obligaţia să obţină avizul de securitate la incendiu înainte de începerea lucrărilor

| 18 noi, 11:08

Proprietarii sau beneficiarii de construcţii au obligaţia să solicite şi să obţină avizul de securitate la incendiu înainte de începerea lucrărilor de execuţie la construcţiile noi, de modificare a celor existente şi/sau la schimbarea destinaţiei acestora, transmite Agerpres.

Avizul este emis de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă după verificarea respectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor stipulate în documentaţiile tehnice de proiectare.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), proprietarul ori beneficiarul construcţiei deţine obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu înainte de punerea în funcţiune a clădirilor ori spaţiilor amenajate în clădiri, document prin intermediul căruia se certifică îndeplinirea măsurilor de apărare împotriva incendiilor. 

"Potrivit legii, autorizaţia de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice sau juridice, deţinătoare ale construcţiilor, instalaţiilor şi ale altor amenajări, dreptul de a le pune în funcţiune şi de a le exploata din punct de vedere al îndeplinirii cerinţei esenţiale (securitate la incendiu)", se arată în comunicat. 

Atât eliberarea avizului, cât şi a autorizaţiei de securitate la incendiu se realizează de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă fără a fi percepute solicitanţilor taxe în acest sens. 

În urma verificărilor efectuate de specialiştii în domeniul preventiv în cursul anului 2014 au fost constatate 20.345 încălcări ale legislaţiei pe linia apărării împotriva incendiilor, 4.846 dintre acestea fiind remediate în timpul acţiunilor de control. În urma acestora, au fost aplicate 12.269 sancţiuni contravenţionale din care 582 amenzi în cuantum de 602.050 lei şi 11.687 avertismente. 

"Asigurăm opinia publică că menţinerea climatului de siguranţă la nivelul comunităţii şi crearea culturii de securitate rămân principalele obiective ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţilor subordonate şi reprezintă elementele fundamentale ce susţin activităţile derulate în sprijinul şi pentru cetăţean", se mai arată în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ