În ciuda atacurilor agresive, Ponta nu pierde încrederea populară

| 05 feb, 2014

Opoziția continuă să nu dispună de o personalitate politică capabilă, prin bagajul de încredere acordat de alegători, să funcționeze ca o locomotivă electorală.

Din punct de vedere politic, 2014 este un an complicat, nu doar din pricina celor două scrutine, dar şi prin prisma faptului că reprezintă jumătatea mandatului pe care românii l-au dat USL-ului. În luna mai, cu doar câteva zile înainte de alegerile europarlamentare, se vor împlini exact doi ani de când Victor Ponta a devenit premierul României, moment în care şi Uniunea Social Liberală a ajuns de facto la putere.

În contextul în care acest moment se apropie cu repeziciune, este util să vedem care este opinia pe care românii o au despre cei mai importanţi politicieni din ţara noastră. Iar aici, ne vin în ajutor sondajele de opinie, dintre care cel mai recent ne este oferit de INSCOP Research.

Conform opţiunilor prezentate de INSCOP, politicianul care beneficiază de cea mai mare cotă de încredere este Victor Ponta, care se bucură de un larg sprijin popular. Mai exact, după aproape doi ani în care a guvernat România, în Victor Ponta continuă să aibă încredere 37,4% dintre respondenţi. Acest fapt constituie o performanţă, mai ales că şeful executivului a fost atacat constant în ultimele luni atât de politicieni din opoziţie cât şi de proprii săi parteneri de guvernare, cum este cazul lui Crin Antonescu.

De fapt, între premier şi liderul liberalilor, în care au încredere 29,7% dintre cei care au participat la cercetarea INSCOP, se află Sorin Oprescu - cu 34,6% dintre opţiunile exprimate - şi Klaus Iohannis, cu 33,9%. Iar aceste cifre ar trebui să îi dea de gândit lui Crin Antonescu, care deşi teoretic este candidatul USL la prezidenţiale, se află, din perspectiva încrederii pe care românii o au în el, inclusiv sub un alt lider PNL.

O altă concluzie interesantă care se desprinde din topul realizat de INSCOP este aceea că opoziția continuă să nu dispună de o personalitate politică capabilă, prin bagajul de încredere acordat de alegători, să funcționeze ca o locomotivă electorală. Astfel, primul politician din zona opoziţiei prezent în clasamentul încrederii realizat de INSCOP este Mihai Răzvan Ungureanu, care se află abia pe poziţia a opta. Liderul Forţei Civice, în care au încredere multă şi foarte multă 23,7% din respondenţi, este întrecut inclusiv de Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu, politicieni din zona puterii care însă nu mai sunt implicaţi în prima linie a luptei politice din România.

Revenind însă la prima parte a clasamentului, este evident că încrederea de care premierul României se bucură în continuare oglindeşte în primul rând modul în care, sub conducerea sa, actualul Guvern şi-a făcut treaba până acum. În ultimii doi ani, executivul condus de Victor Ponta a înfăptuit un act de guvernare al cărui rezultat este vizibil în evoluţia economiei româneşti şi în creşterea nivelului de trai. Luând în considerare aceste realităţi, oare trebuie să ne mai mire că Victor Ponta este politicianul român care se bucură de cel mai mare sprijin din partea populaţiei?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 feb, 2014
sonia
Succes!Cel mai BUN PREMIER!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ