Înalta Curte judecă un nou termen în dosarul Ridzi

| 07 ian, 2014

Curtea Supremă judecă un nou termen din dosarul de corupţie al fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi. Fostul ministru PDL este acuzată de abuz în serviciu.

Monica Ridzi, în prezen deputat al Partidului Poporului, este acuzată că în calitate de ministru a dispus acordarea în mod abuziv a unor contracte publice care vizau organizarea Zilei Naţionale a Tineretului, manifestaţie ce a avut loc în perioada campaniei pentru alegerile europene din 2009.

Detaliile procesului aici.

Potrivit DNA, în perioada 17 martie - 22 mai 2009, Iacob-Ridzi Monica, în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect. În 3 mai 2011, fostul ministru al Tineretului a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea contabilităţii

Procurorii au trimis-o în 2011 în judecată pe Monica Iacob Ridzi, la vremea respectivă parlamentar şi fost ministru al Tineretului şi Sportului pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, participatie la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic si participatie improprie la infractiunea de a modifica, sterge sau deteriora date informatice, fara drept.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a fost cel care a dus la anchetarea faptelor de corupţie ale fostului ministru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ