Instanţa supremă judecă ultimul termen în dosarul de corupţie al fostului ministru Monica Ridzi

| 15 ian, 2014

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbate joi dosarul în care fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi este acuzată de corupţie în legătură cu organizarea Zilei Tineretului.

Monica Ridzi, în prezen deputat al Partidului Poporului, este acuzată că în calitate de ministru a dispus acordarea în mod abuziv a unor contracte publice care vizau organizarea Zilei Naţionale a Tineretului, manifestaţie ce a avut loc în perioada campaniei pentru alegerile europene din 2009.

Pe parcursul a doi ani şi jumătate, instanţa a audiat numeroşi martori, printre care s-a aflat şi solistul trupei Holograf, Dan Bitman, au fost administrate probe, inclusiv o expertiză financiar-contabilă, urmând ca la termenul din 16 ianuarie să aibă loc pledoariile finale şi ultimul cuvânt al inculpaţilor.

Monica Iacob Ridzi, ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 - iulie 2009, a fost trimisă în judecată în mai 2011 de către procurorii DNA pentru săvârşirea mai multor infracţiuni: abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ