UPDATE Nicuşor Constantinescu a primit permisiunea de a părăsi ţara. Președintele CJC susține că e grav bolnav

| 16 ian, 2014

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a primit, joi, permisiunea de a părăsi ţara, după ce a depus o solicitare în acest sens la DNA Constanţa şi a prezentat documente din care reiese că suferă de o afecţiune medicală gravă, fiind necesar să meargă la tratament în SUA, transmite Mediafax.

Nicușor Constantinescu a depus, joi dimineaţă, o solicitare la DNA Constanţa pentru întreruperea interdicţiei de a părăsi ţara pentru 30 de zile, cerere acceptată de procurorii anticorupţie, care au dispus ca acesta să poată părăsi ţara până în 30 ianuarie.

Potrivit reprezentanţilor DNA Constanţa, Nicuşor Constantinescu a primit acest drept, deoarece a prezentat documente din care a reieşit că suferă de o afecţiue medicală severă şi este necesar să meargă la tratament la o clinică din străinătate.

Nicuşor Constantinescu declara, miercuri seară, la un post de televiziune local, că va ataca în instanţă interdicţia de a părăsi ţara, deoarece suferă de "o boală gravă" şi trebuie să meargă la tratament în SUA, unde şi-a făcut programări la mai multe institute, el obţinând deja viza de la ambasadă.

"Mâine (n.r. - joi) atac în instanţă acest ordin care îmi interzice mie să părăsesc România 30 de zile, având toate argumentele, o să câştig, depinde însă când o să fie dat termenul", afirma Constantinescu.

Conform unor apropiaţi ai preşedintelui CJ Constanţa, Constantinescu urma să plece la sfârşitul acestei săptămâni în SUA pentru a-şi trata problemele de sănătate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticorupţie, miercuri, în jurul orei 13.30, din faţa sediului CJ, şi dus la audieri la DNA.

În momentul în care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a încercat să se opună şi a refuzat să fie urcat în maşina procurorilor, el reclamând că se face un abuz întrucât a fost emis mandatul de aducere fără ca el să fie citat şi să semneze citaţia.

Constantinescu a fost audiat la DNA timp de aproximativ o oră şi jumătate.

Nicuşor Constantinescu a declarat, la ieşirea de la DNA, că va face plângere la Parchet pentru modul în care a fost ridicat, "ca un animal", de către procurorii DNA, pe care îi acuză de abuz şi poliţie politică, el spunând că este "jignitor" ce s-a întâmplat.

El a primit, miercuri, interdicţia de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanţa au început urmărirea penală faţă de Constantinescu, în sarcina căruia s-au reţinut şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, se preciza într-un comunicat de miercuri remis Mediafax de DNA.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că "există date şi indicii temeinice potrivit cărora, învinuitul Nicuşor Daniel Constantinescu şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)", potrivit DNA.

Nicuşor Constantinescu se află la cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, câştigând alegerile din iunie 2012 cu peste 60 la sută din voturi. De asemenea, el este prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Constanţa a PSD.

Constantinescu, în vârstă de 47 de ani, a intrat în politică în 2000, când a candidat pentru funcţia de consilier local, fiind în echipă cu Radu Mazăre, care avea să căştige Primăria.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ