Nicuşor Constantinescu: Voi ataca interdicţia de a părăsi ţara. Trebuie să merg la tratament în SUA

| 15 ian, 2014

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, spune că va ataca în instanţă interdicţia de a părăsi ţara, deoarece suferă de "o boală gravă" şi trebuie să meargă la tratament în SUA, unde şi-a făcut programări la mai multe institute, el obţinând deja viza de la ambasadă.

Nicușor Constantinescu a declarat, miercuri seară, la un post de televiziune local, că luni a fost chemat la DNA, însă se afla în Germania pentru analize, astfel că avocatul său a mers şi le-a explicat procurorilor anticorupţie motivul absenţei sale, solicitând programarea unei întâlniri când şeful CJ Constanţa va reveni în ţară, scrie Mediafax.

"Pentru luni, 13 ianuarie, am primit o citaţie, dar eu eram plecat în Germania pentru nişte analize pentru o boală gravă pe care o am, din păcate, şi pe care încerc să o tratez. Am dat mandat scris avocatului meu să se ducă la DNA Constanţa şi să ia act de învinuiri şi să programeze o întâlnire", a afirmat Nicuşor Constantinescu.

De asemenea, el a menţionat că marţi a mers la Ambasada SUA, unde a primit viza pentru a merge la tratament acolo.

"Avocatul le-a spus că trebuie să merg în SUA pentru a mă trata pentru că în Europa nu există astfel de soluţii şi am luat legătura cu mai multe institute din SUA. Mi-am făcut nişte programări, am fost la Ambasada SUA ieri, am cerut şi am obţinut viza", a explicat Nicuşor Constantinescu.

El a precizat că va ataca în instanţă ordinul emis de procurori privind interdicţia de a părăsi ţara.

"Mâine (n.r. - joi) atac în instanţă acest ordin care îmi interzice mie să părăsesc România 30 de zile, având toate argumentele, o să câştig, depinde însă când o să fie dat termenul", a explicat Constantinescu.

Conform unor apropiaţi ai preşedintelui CJ Constanţa, Constantinescu urma să plece la sfârşitul acestei săptămâni în SUA pentru a-şi trata problemele de sănătate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticorupţie, miercuri, în jurul orei 13.30, din faţa sediului CJ, şi dus la audieri la DNA.

În momentul în care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a încercat să se opună şi a refuzat să fie urcat în maşina procurorilor, el reclamând că se face un abuz întrucât a fost emis mandatul de aducere fără ca el să fie citat şi să semneze citaţia.

Constantinescu a fost audiat la DNA timp de aproximativ o oră şi jumătate.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Serviciul teritorial Constanța au început urmărirea penală față de CONSTANTINESCU NICUȘOR DANIEL, președinte al Consiliului Județean Constanța, în sarcina căruia s-au reținut șase infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ