Nicuşor Constantinescu s-a întors din SUA

| 01 feb, 2014

Şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, s-a întors vineri din SUA, unde plecase în 23 ianuarie, pentru investigaţii medicale, de sâmbătă intrând în vigoare interdicţia de a părăsi ţara, impusă de procurorii DNA, care îl cercetează pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, s-a întors vineri din Statele Unite ale Americii, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, avocatul acestuia, Marius Mocanu.

Începând de sâmbătă, preşedintele CJ Constanţa are interdicţie de a părăsi ţara, aceasta fiind valabilă până în 13 februarie.

Nicuşor Constantinescu a plecat în 23 ianuarie în Statele Unite ale Americii, la Spitalul Stanford din California, pentru investigaţii medicale.

Avocatul său precizase că în cazul în care va fi necesar ca Nicuşor Constantinescu să rămână internat va depune la procurorul de caz de la DNA o solicitarea de prelungire a perioadei de ridicare a interdicţia de a părăsi ţara, măsura fiind deja prelungită cu două zile faţă de termenul iniţial, de 30 ianuarie, impus de DNA.

"Măsura a fost deja prelungită din 30 ianuarie în 1 februarie. Am depus biletele de avion de unde se vede data plecării şi data întoarcerii domnului Constantinescu", afirma avocatul Marius Mocanu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticorupţie, în 15 ianurie, din faţa sediului CJ, şi dus la audieri la DNA. În momentul în care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a încercat să se opună şi a refuzat să fie urcat în maşina anchetatorilor, el reclamând că se face un abuz întrucât a fost emis mandatul de aducere fără ca el să fie citat şi să semneze citaţia.

Constantinescu a fost audiat la DNA timp de aproximativ o oră şi jumătate, iar la ieşirea din sediul instituţiei a declarat că va face plângere la Parchet pentru modul în care a fost ridicat, "ca un animal", de către procurorii DNA, pe care i-a acuzat de abuz şi poliţie politică, el spunând că este "jignitor" ce s-a întâmplat.

Potrivit DNA, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Constantinescu, pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că "există date şi indicii temeinice potrivit cărora Nicuşor Daniel Constantinescu şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)", potrivit DNA.

Procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanţa au anunţat, în 15 ianuarie, că Nicuşor Constantinescu are interdicţia de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

O zi mai târziu, Nicuşor Constantinescu a depus o solicitare la DNA Constanţa pentru întreruperea interdicţiei de a părăsi ţara pentru 30 de zile, cerere acceptată de procurorii anticorupţie, care au decis că acesta poate părăsi ţara până în 30 ianuarie, respectiv pentru o perioadă de 15 zile. Potrivit reprezentanţilor DNA Constanţa, Nicuşor Constantinescu a primit acest drept deoarece a prezentat documente din care a reieşit că suferă de o afecţiune severă şi este necesar să meargă la tratament la o clinică din străinătate. Ulterior, măsura de întrerupere a interdicţiei de a părăsi ţara a fost prelungită cu două zile faţă de termenul iniţial.

Tot în 16 ianurie, Nicuşor Constantinescu a solicitat Judecătoriei Constanţa ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara pentru toată perioada de 30 de zile, pe motiv că suferă de "o boală gravă" şi trebuie să meargă la tratament în SUA, unde şi-a făcut programări la mai multe institute, el obţinând deja viza de la ambasadă. În 17 ianuarie, solicitarea de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara formulată de Nicuşor Constantinescu a fost respinsă de Judecătoria Constanţa, fără a mai exista o altă cale de atac.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ