INCENDIAR: SRI şi SIE ar fi primit circa 20 milioane euro în timpul crizei jurnaliştilor răpiţi în Irak

| 20 aug, 13:23

Serviciul de Informatii Externe (SIE) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) au primit cumulativ aproximativ 20 de milioane de euro prin rectificarea bugetară din iulie 2005. Subiectul a fost adus în atenţia publică de către jurnaliştii de la Evenimentul Zilei care sugerau că banii ar fi fost folosiţi la răscumpărarea jurnaliştilor răpiţi în Irak, potrivit B1TV.

 

Serviciul de Informatii Externe ar fi primit în timpul crizei jurnaliștilor răpiți în Irak 9,8 milioane euro prin rectificarea bugetară din iulie 2005, iar SRI a primit prin aceeaşi rectificare 9,83 milioane de euro.

După ce subiectul a fost comentat în spaţiul public, a venit şi răspunsul SIE.

"Sumele care fac obiectul rectificării bugetare din anul 2005 au fost solicitate în conformitate cu nevoile generale ale Serviciului. În context, precizăm că execuția fondurilor s-a efectuat cu respectarea tuturor reglementărilor legale în materie, aspecte confirmate de rezultatele controalelor de legalitate și oportunitate desfășurate de instituțiile abilitate", a precizat SIE.

Însă nimeni nu a acuzat instituţia că ar fi cheltuit ilegal fondurile. În schimb EVZ a arătat că Anexa 3 de la rectificarea de buget din vara lui 2005, unde sunt detaliate cheltuielile fiecărei instituții de stat, nu a apărut în Monitorul Oficial în format electronic și nu poate fi găsită nici în baza legislativă a Camerei Deputaților, nici în cea a Consiliului legislativ, lucru ieşit din comun. În ordonanţa de urgenţă emisă de Guvern nu se explică de ce a fost suplimentat bugetul SIE cu peste 10%.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ