ÎNCEPE RĂZBOIUL CU BĂNCILE: Clienţii cu credite în franci elveţieni îşi fortifică poziţiile

| 17 mar, 10:29

Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) şi Grupul clienţilor cu credite în CHF (GCCC) au încheiat un parteneriat care vizează iniţierea negocierilor de grup între clienţi şi băncile care au acordat cele mai multe credite în franci elveţieni, informează marţi un comunicat al asociaţiei, potrivit Agerpres.

 

Grupul Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC) este o mişcare civică, constituită în ianuarie 2015, imediat după aprecierea francului în raport cu leul, numără în prezent peste 24.000 de membri şi îţi propune obţinerea de soluţii care să diminueze pierderile suferite de consumatori, prin împărţirea poverii cu băncile care au acordat aceste credite în mod iresponsabil înainte de criză (reclamă înşelătoare, informare necorespunzătoare sau chiar dezinformarea clientului, lipsa transparenţei în contractele de credit).

VESTE FOARTE BUNĂ pentru toţi românii: scad dobânzile la creditele în lei. Cu cât se vor reduce

Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), înfiinţată în toamna anului 2013, s-a implicat în susţinerea intereselor consumatorilor utilizatori de servicii financiare, prin mai multe proiecte pe care le-a derulat până în prezent. Printre acestea s-a numărat şi implicarea în dezbaterile parlamentare din toamna anului 2014 care vizau conversia în moneda naţională a creditelor acordate în valută. Din ianuarie 2015, AURSF a sprijinit acţiunile GCCC, colaborarea culminând cu un parteneriat constituit în dorinţa de a găsi, printr-o negociere cu băncile care au acordat cele mai multe credite în CHF, soluţii prin care să reducă povara care apasă pe umerii consumatorilor.

Asociaţia va organiza miercuri, 18 martie, la ora 11,00, o conferinţă de presă în care se vor oferi detalii în legătură cu acest parteneriat. Conferinţa de presă va avea loc la sediul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ