ÎNCEPEREA ANULUI ŞCOLAR: Doar 5 din Bucureşti rămân închise luni. Câte şcoli se deschid

| 10 sep, 17:53

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a întrunit joi, de la ora 17.30, pentru a aproba scenariului de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ din Capitală, în vederea începerii anului şcolar pe 14 septembrie. Cu toate că informaţiile iniţiale indicau că 12 şcoli din Bucureşti ar fi în scenariul roşu, cifra anunţată de viceprimarul Capitalei este doar de 5 şcoli.

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a declarat, pentru News.ro, că 595 de şcoli din Bucureşti sunt în scenariul galben, iar cinci în cel roşu.

La cele cinci școli care vor face cursuri exclusiv online s-au înregistrat cel puțin 3 cazuri de coronavirus, astfel că primele două săptămâni toți elevii vor învăța de acasă.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei, despre cum se vor desfăşura cursurile din 15 septembrie

În 595 de școli din București o parte din elevi mergând la școală, iar cealaltă parte învățând online, de acasă.

Citeşte şi Iohannis: ”Decizia de a deschide şcolile, corectă şi necesară”

Scenariul 1 prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor la cursuri în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
Scenariul 2 are în vedere: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi Revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
Scenariul 3 se referă la participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi / lecţii online.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ