INCREDIBIL! De ce vor primi câte 100.000 de dolari 20 de adolescenți

| 10 iun, 2014

În ultimii ani, The Thiel Foundation a lansat un program de burse atipic, care oferă câte 100.000 de dolari şi consiliere unor tineri geniali, pentru ca aceştia să-şi creeze propriile companii, pornind de la domeniile care-i interesează.

La schimb, câştigătorii trebuie însă să-şi abandoneze studiile universitare. Fundaţia îi aparţine lui Peter Thiel, fondatorul PayPal, care a studiat filosofia la Stanford şi şi-a afirmat public, de-a lungul timpului, opiniile libertariene.

Anul acesta, programul de burse al fundaţiei s-a bucurat nu doar de un număr record de înscrieri, ci şi de proiecte mai valoroase ca oricând: dintre cei 550 de tineri care au participat la concurs, au fost selectaţi 20, ale căror idei şi invenţii arată un potenţial uriaş de inovaţie în diferite domenii. Printre proiectele lor, se numără crearea unui kit care să-i ajute pe jurnaliştii de investigaţie să dezvăluie cazuri de corupţie, o soluţie viabilă pentru vindecarea cancerului, o mână bionică pentru persoane cu membre amputate sau o propunere de îmbunătăţire a relaţiei medic-pacient, cu ajutorul tehnologiei. Câştigătorii burselor oferite de Fundaţia Thiel în anii precedenţi au creat, potrivit FastCoexist, 182 de joburi şi au generat 87 de milioane de dolari. Dintre toţi beneficiarii, doar cinci au revenit la studiile universitare, în primul an al programului, restul preferând să-şi dezvolte propriile companii, indiferent de pregătirea academică.

Printre tinerii care vor beneficia anul acesta de consiliere şi de finanţările în valoare de câte 100.000 de dolari, se numără:

Vitalik Buterin (20 de ani, Toronto, Canada) lucrează acum la dezvoltarea Ethereum, o reţea peer-to-peer ce poate fi accesată prin orice aplicaţie, care poate fi folosită şi pentru crearea unor aplicaţii avasante descentralizate, ce pot fi folosite într-o manieră simplă, asemănătoare unui browser.

Benjamin Englard (18 ani, Miami, SUA) este cercetător în domeniul informaticii, care lucrează acum la o soluţie care să îmbine ştiinţele informaţiei şi psihologia, pentru a crea tehnologie care să se muleze pe profilul psihologic al utilizatorului.

Lucy Guo (19 ani, Pleasanton, SUA) este designer şi inginer de software, care creează website-uri profitabile încă din clasa a şasea. După ce a creat software educaţional destinat ţărilor în curs de dezvoltare, a decis să creeze o platformă care să permită studenţilor să înveţe şi să-şi facă teme prin intermediul unor jocuri multiplayer.

Thomas Hunt (17 ani, Saratoga, SUA) vrea să vindece cancerul. A petrecut trei ani la Fundaţia de Cercetare SENS, studiind un mecanism despre care se presupune că e responsabil pentru toate tipurile de cancer. Acum lucrează la un sistem complex de scanare, prin care să poată crea medicamente împotriva acestui mecanism.

Rebecca Jolitz (19 ani, Los Gatos, SUA) vrea să revoluţioneze ciclul de dezvoltare al sateliţilor. Are displome în fizică şi matematică şi este pasionată de cerectărilor aerospaţiale.

M. C. McGrath (20 de ani, Boston, SUA) dezvoltă un software open-source, pentru a-i ajuta pe jurnaliştii de investigaţii să anaizeze rapid documente, pentru a devălui cazuri de corupţie şi abuzuri ale drepturilor omului.

Adam Munich (20 de ani, Buffalo, SUA) este un inventator pasionat de inginerie şi ştiinţe naturale, care vrea să creeze un sistem prin care sistemele de radiografie să fie mobile.

Martin Stoyanov (17 ani, Novi Pazar, Bulgaria) lucrează la un software menit să transforme felul în care oamenii îşi verifică adresele de email prin schimbarea interfeţei care permite oamenilor să interacţioneze cu computerul, pentru maximizarea eficienţei.

Kaushik Tiwari (19 ani, New Delhi, India) şi-a propus să creeze o interfaţă care să schimbe în bine relaţia dintre pacienţi şi medici în cadrul spitalelor, prin creşterea transparenţei şi mărirea eficienţei.

Adithya Ganesh (17, Plano, TX) a studiat informatica la Stanford şi este unul din inventatorii IntentSense, o mănuşă bionică dotată cu inteligenţă artificială, menită pentru persoanele care au părţi din mână amputate.

 


Sursă: totb.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ