Lucruri neştiute: ce fac credincioşii când ajung la mormântul lui Asenie Boca GALERIE FOTO EXCLUSIV

| 07 mai, 13:24

În ultimii ani, Mănăstirea Prislop a devenit unul dintre cele mai căutate locuri de pelerinaj din ţară. În zilele de sărbătoare, numărul celor care ajung la Prislop depăşeşte câteva zeci de mii de oameni. Deşi credincioşii sunt rugaţi de măicuţe să respecte regulile impuse de mănăstire, turiştii fac abuz nu doar de aparatele foto, ci si de “dărnicie”.

Lăcaşul de cult are un regulament strict, însă, din prea multă credinţă şi recunoştinţă, turiştii nu îl respectă: în ciuda pancartelor de avertizare, credincioşii aruncă cu bani pe unde apucă, din motive doar de ei ştiute.

La o simplă privire se pot observa bani aruncaţi în grota Sfântului Ioan şi în împrejurimile acesteia, în timp ce alţi pelerini lasă bancnote şi monede la rădăcina unui copac însemnat cu o cruce sau în ochiul de apă format de pârâul ce trece prin curtea mănăstirii.

Si numărul celor care încalcă regulamentul stabilit de mănăstire nu este deloc mic, tocmai de aceea credincioşii sunt atenţionaţi să “nu mai arunce bani în pădure” sau “pe pământ”.

Cei mai mulţi dintre pelerini vin aici pentru a se ruga la mormântul părintelui Arsenie Boca. De la mănăstire nu lipsesc simplii turişti, îndemnaţi spre Prislop de curiozitate şi de popularitatea monumentului.

Pentru că numărul vizitatorilor este tot mai mare, a fost angajată o firmă de pază la mănăstire, iar în zilele de sfârşit de săptămână un echipaj al Jandarmeriei este detaşat în zonă, pentru a asigura ordinea.

 

 

Citeşte şi: SEMN DIVIN! Icoana cu Arsenie Boca lăcrimează de zile întregi. Sute de oameni au venit să vadă minunea

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ