INCREDIBIL! Cum arată adolescenta care nu îmbătrâneşte NICIODATĂ

| 21 mai, 2014

Brooke Greenberg este fiica in vârstă de 16 ani a soţilor Howard şi Melanie Greenberg. Cuplul mai are alte trei fiice, cu vârstele de 22, 19 şi 13 ani, care cresc în ritmul firesc al oamenilor normali. Brooke pare să fi rămas, însă, blocată la vârsta copilăriei. Aspectul ei nu s-a modificat cu nimic în 15 ani

Brooke cântăreşte aproximativ şapte kilograme şi măsoara 80 centimetri în înălţime. Fata are atât chipul, cât şi corpul unui bebeluş. Acest lucru o face să fie un caz unicat în toată lumea. Cercetătorii sunt de părere că părţile trupului fetei trăiesc independent unele de celelalte. De exemplu, Brooke are dentiţia şi creierul unui copil mic, dar structura sa osoasă corespunde celei a unui copil de zece ani.

Medicina modernă cunoaşte multe cazuri de îmbătrânire prematură. Există, în prezent, în lume, aproximativ 20 de copii care suferă de o boală extrem de rară, denumită progeria. Toţi arată ca nişte oameni bătrâni, deşi nu au mai mult de zece ani. Boala se dezvoltă ca rezultat al unei mutaţii genetice. Iniţial, cercetătorii au crezut că Brooke Greenberg manifestă un fenomen opus progeriei. O privire mai atentă a arătat, totuşi, că fata nu suferă de niciun fel de dereglare genetică ştiută.

De vreme ce fenomenul este evident – Brooke nu îmbătrâneşte – specialiştii cred că ea ar putea oferi lumii oportunitatea unei mai bune înţelegeri a proceselor de îmbătrânire. Speră, deci, să identifice, cu ajutorul său, gena sau grupul de gene care determină îmbătrânirea şi decesul oamenilor.

Fetiţa nu vorbeşte şi nu poate mânca singură – părinţii ei trebuie să folosească tuburi speciale, pentru a o hrăni. În ciuda suferinţei copilului şi a întregii sale familii, Brooke ar putea ţine ascuns în ADN-ul său secretul tinereţii veşnice.

 

Sursă: descopera.ro

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ