INCREDIBIL, DAR ADEVĂRAT! Cum a ratat un sportiv MEDALIA DE AUR

| 15 aug, 2014

Poate că a părut o idee bună în acel moment, dar modul ciudat de a sarbători al lui Mahiedine Mekhissi-Benabbad, alergător în cursa cu obstacole de 3000m, după câstigarea medaliei de aur, l-a costat destul de mult.

Apropiindu-se de bariera finală, francezul a avut cursa și medalia de aur la câteva secunde, cu suficient timp să facă paradă dezbrăcându-și tricoul, să-l țină în gură și să facă semne mulțimii.

A avut prezența de spirit să se îmbrace, dar efectul exista deja.

Inițial, i s-a acordat un cartonaș galben de avertizare, din partea unui oficial, dar un recurs al Spaniei, în numele atletului plasat pe locul al patrulea, Angel Mullera, a condus la descalificarea acestuia.

Echipa sportivului francez a depus o contestație, dar aceasta a fost respinsă, cu Mekhissi-Benabbad descalificat cu regula 143.1, 143.7 din IAAF.

Ca urmare a descalificării lui,  Mullera a fost desemnat câștigătorul medaliei de bronz.

Consider că protestul depus de spanioli nu este fair-play, a declarat Ghani Yalouzsa, directorul tehnic al Federației Franceze de Atletism, citat de AFP.

Dar dublul medaliat olimpic cu argint nu este străin de controverse. După ce a câștigat în 2013 aurul la Helsinki, a fost criticat pentru că a împins o mascotă care i-a fost oferită cadou.

Cu un an înainte, Mekhissi-Benabbad a fost implicat într-o bătare cu colegul său de echipă, Mehdi Baala, la întâlnirea Monaco Diamond League, în 2011, dându-și lovituri când încă erau pe pistă, primind  fiecare câte o suspendare de 5 luni, din partea Federației Franceze.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ