INCREDIBIL: Premierul luxemburghez se căsătoreşte cu ...

| 07 mai, 20:23

Premierul luxemburghez, Xavier Bettel, se va căsători cu tovarășul său de viață, belgianul Gauthier Destenay, în data de 15 mai, la doar câteva luni după intrarea în vigoare a legii care permite căsătoriile dintre homosexuali în micul ducat.

Nu se cunosc detalii despre acest eveniment întrucât politicianul care conduce guvernul din Luxemburg din decembrie 2013 preferă să nu-și "etaleze viața privată și a refuzat propunerile primite din partea unor ziare care voiau să acopere mediatic ceremonia", după cum a declarat o sursă din anturajul lui Bettel.

Printre invitați se va număra și premierul belgian, Charles Michel, liberal ca și primul ministru luxemburghez.

În vârstă de 42 de ani, Xavier Bettel și-a anunțat încă din luna august intenția de a se căsători cu arhitectul Gauthier Destenay, de care este legat prin-un contract de uniune civilă din 2010.

"El m-a cerut (în căsătorie) și eu am spus 'da'", a mărturisit el pentru "Los Angeles Times".

Uniunile dintre cuplurile de același sex au fost recunoscute în această mică țară catolică în 2004, iar în iunie 2014 au fost legalizate căsătoriile cuplurilor homosexuale și adopțiile făcute de acestea. Prevederea legală, adoptată de multe alte state europene, a intrat în vigoare la începutul anului 2015.

Instalat la conducerea executivului luxemburghez la sfârșitul anului 2013, după o perioadă de 18 ani în care premier a fost creștin-democratul Jean-Claude Juncker, actualul președinte al Comisiei Europene, Xavier Bettel a inițiat mai multe măsuri de modernizare a țării.

Printre altele, el a decis să consulte populația în legătură cu limitarea la zece ani consecutivi a mandatelor membrilor guvernului, precum și cu coborârea la 16 ani a vârstei de la care cetățenii au drept de vot. În plus, la referendumul care va avea loc la 7 iunie, luxemburghezii vor fi invitați să se pronunțe în legătură cu extinderea dreptului la vot în alegerile legislative pentru toți străinii care locuiesc în Marele Ducat de cel puțin zece ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ