Premierul unei ţări din Uniunea Europeană se căsătoreşte, astăzi, cu o persoană de acelaşi sex

| 15 mai, 09:23

Premierul luxemburghez devine, astăzi, primul lider în exercițiu din Uniunea Europeană și al doilea din lume care se va căsători cu o persoană de același sex, într-o țară mică și în cea mai mare parte catolică, văzută mai degrabă ca fiind conservatoare, relatează Reuters, în pagina electronică.

Xavier Bettel, în vârstă de 42 de ani, și partenerul său civil Gauthier Destenay se numără printre primii bărbați homosexuali care își vor exercita dreptul de a se căsători de când Marele Ducat a devenit, în ianuarie, ultima țară UE care a aprobat căsătoriile între persoane de același sex.

"Toți sunt calzi și pozitivi", a declarat prezentatorul Stephane Bern, un prieten vechi care va fi invitat la ceremonia civilă, relatează cotidianul Luxemburger Wort. "Nu va fi o ceremonie fastuoasă, dar simbolismul va fi foarte puternic", a adăugat el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ