INCREDIBIL: Propunere ŞOC făcută de o bancă pentru clienţii cu datorii

| 24 apr, 08:56

Banca Piraeus, una dintre principalele instituţii bancare din Grecia, a anunţat joi că vrea să participe la acţiunea guvernului stângii radicale de combatere a sărăciei propunând clienţilor săi cei mai aflaţi în dificultate să le anuleze datoria de la împrumuturile pentru consum, potrivit AFP.

'Pentru a uşura situaţia clienţilor îndatoraţi care au venituri foarte reduse din cauza crizei', banca lansează un 'program de remitere şi de restructurare' a datoriei lor cu scopul de a 'lupta împotriva crizei umanitare', a indicat instituţia într-un comunicat. 

Această iniţiativă se va traduce prin 'ştergerea a 100% din datoriile până la 2.000 de euro vizând împrumuturi pentru consum şi prin carduri de credit', a precizat banca. 

Ea propune şi o 'îngheţare a împrumuturilor imobiliare şi o ştergere a dobânzilor' pentru aceste împrumuturi ale debitorilor săi aflaţi în dificultate. 

De aceste măsuri vor beneficia clienţii băncii care vor fi încluşi în noul program de ajutoare sociale lansat de guvernul grec. 

Acest program, care a fost prima lege votată de noua majoritate a stângii radicale, prevede în special sprijin financiar pentru cei mai săraci, ajutoare alimentare şi locuinţe pentru a face faţă 'crizei umanitare' generate de şase ani de recesiune prin care a trecut ţara până acum, potrivit uneia din temele de bază ale campaniei stângii. 

Dosarele solicitanţilor au început să fie primite de administraţii în această săptămână şi primele vărsări de bani sunt prevăzute să aibă loc în iunie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ