Cătălin Pârvu, Piraeus Bank: 94% din plăţi se fac încă în numerar, în România

| 16 oct, 2014

Plăţile în România se fac, încă, în proporţie de 94% cu numerar, scădere nesemnificativă, faţă de 99% în urmă cu zece ani, a declarat, joi, Cătălin Pârvu, director general executiv al Piraeus Bank.

"În România tranzacţiile cu numerar reprezintă încă un procent foarte mare, de 94%, faţă de 2003, când reprezentau 99% din total plăţi, o scădere foarte mică într-o perioadă lungă de zece ani. Potrivit statisticilor, în România există 14 milioane de carduri active, dar eu am semne de întrebare cu privire la existenţa a 14 milioane de carduri active. În ţările din Europa de Est, între care şi România, procentul total al plăţilor în numerar este de 94%, al celor pe card 5%, iar tranzacţiile electronice reprezintă 1%. În Vestul Europei, plăţile în numerar reprezintă 68% din total plăţi, cele pe card 22%, iar tranzacţiile electronice 9%', a arătat Pârvu.

Citeşte şi: Studiu: O treime dintre români preferă să îşi ţină banii acasă pentru că nu au încredere în bănci

Acesta a precizat că în România circulau 11,7 milioane de carduri de debit, 2,22 milioane carduri de credit şi erau operabile 10.700 de ATM-uri, la finele trimestrului doi 2014.

"Putem spune că la nivel de POS lucrurile s-au rezolvat, dar şi aici mai există potenţial. Valoarea tranzacţiilor de retragere de numerar de la ATM este încă mare, de 30,20 miliarde lei', a explicat reprezentantul Piraeus Bank.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ