Firmele aflate în insolvenţă au datorii către stat în valoare de 41 miliarde lei

| 18 iun, 2014

Victor Ponta a declarat, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern, că aşteaptă promulgarea cât mai rapidă a legii privind insolvenţa şi a precizat că datoriile firmelor aflate în insolvenţă, doar către bugetul de stat, se ridică la 41 de miliarde de lei.

'Primul lucru extraordinar de bun pentru încasările la buget va fi dacă, după nenumărate piedici de toate tipurile puse de tot felul de grupuri de interese şi de oameni politici, o să avem promulgată noua lege a insolvenţei. A fost adoptată de Parlament, Curtea Constituţională, cu nouă la zero, a considerat-o constituţională. Acuma, prin tot felul de tertipuri şi hăţişuri birocratice, încă nu e promulgată. Înţeleg că cele 30 de zile se împlinesc pe 21 (iunie - n.r.). Deci, sâmbătă se împlinesc cele 30 de zile. Curtea Constituţională a lucrat cu viteză, 30 de zile ca să motiveze decizia. Important este ca preşedintele să o promulge', a spus premierul.

Citeşte şi: De ce nu a fost promulgat până acum Codul Insolvenţei?

Ponta a afirmat că numai datoriile firmelor aflate în insolvenţă către bugetul de stat sunt de 41 de miliarde de lei.

'Vă rog să vă gândiţi la bugetul fiecărui minister prezent aici ce înseamnă 41 de miliarde de lei. Nu înseamnă că vom recupera toţi banii, dar înseamnă că vom recupera o parte importantă. Şi, mai ales, vom da un mesaj către cei care intră în insolvenţă (...) că acest mod românesc de a evaziona statul va înceta', a mai spus premierul.

Citeşte şi: Veste proastă pentru cei care folosesc insolvenţa pentru a da tunuri

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ