Ponta: Prin neaplicarea legii insolvenţei s-a pierdut încasarea la buget a câtorva miliarde de lei

| 17 iun, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, după şedinţa solemnă prin care Senatul a marcat 150 de ani de activitate, că prin neaplicarea legii insolvenţei, act normativ aflat în fază de promulgare la şeful statului, s-a pierdut încasarea la bugetul de stat a câtorva miliarde de lei.

"Vă explic încă o dată. Una din cele mai mari speranţe, certificată de toţi specialiştii cu care am vorbit, pentru a creşte încasările la buget şi a avea astfel bani pentru reducerile de taxe pe care le promovăm este modificarea regimului insolvenţei. Avem încă multe companii care intră în insolvenţă pentru a nu plăti taxe şi impozite la stat şi pentru a nu plăti beneficiarii privaţi. Anul trecut în octombrie am adoptat noul Cod, care era, de altfel, salutat de toată lumea,Curtea Constituţională a cerut să facem lege. Am făcut lege, s-a adoptat de către ambele Camere. S-a contestat de către PNL. S-a respins contestaţia. Şi acum stăm. Preşedintele zice că nu a primit motivarea deciziei. Mai pe scurt, ca să înţeleagă toată ţara, între octombrie şi, acum, iunie, câte luni sunt, nouă luni, la cel mai simplu calcul am pierdut câteva miliarde de lei pe care trebuia să le încasăm. După care auzim, domne' de ce dăm Ordonanţe de urgenţă. Păi, dacă în nouă luni de zile nu reuşim să avem o lege pe care tot mediul de afaceri şi instituţiile internaţionale o cer ca să avem încasări mai mari la buget, despre ce discutăm ? ', a declarat premierul, citat de Agerpres.

Victor Ponta a adăugat că speră ca totuşi decizia CCR să ajungă la preşedinte, iar şeful statului să promulge legea privind insolvenţa pentru a se putea încasa banii la buget.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ