Traian Băsescu a promulgat LEGEA INSOLVENŢEI

| 24 iun, 2014

Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul pentru promulgarea Legii privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Săptămâna trecută, premierul Victor Ponta i-a transmis o scrisoare preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, în care afirma că netransmiterea către preşedinte a deciziei CCR privind Legea insolvenţei, în vederea promulgării actului normativ, generează neîncasarea unor venituri la bugetul de stat.

Proiectul de lege privind insolvenţa a fost adoptat pe 15 aprilie de plenul Camerei Deputaţilor.

Actul normativ a fost contestat pe 22 aprilie de PNL la Curtea Constituţională a României. Liberalii invocau faptul că Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă încalcă mai multe principii constituţionale precum: dreptul la proprietate, accesul liber şi neîngrădit la justiţie, dar şi obligativitatea respectării legilor în vigoare. Ulterior, CCR a respins această sesizare.

Pe 17 iunie, premierul Victor Ponta i-a transmis o scrisoare preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, în care îi solicita să dispună 'măsurile corespunzătoare' pentru ca decizia CCR privind legea insolvenţei 'să producă efectele legale'.

'Netransmiterea către Preşedintele României a deciziei Curţii Constituţionale prin care s-a respins excepţia de neconstituţionalitate a unor dispoziţii din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, inclusiv a considerentelor deciziei, este de natură să genereze neîncasarea unor venituri considerabile de către bugetul de stat', se arăta în scrisoarea premierului.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, i-a răspuns premierului, că, potrivit dispoziţiilor legale, termenul de redactare a actului jurisdicţional este de cel mult 30 de zile de la data pronunţării.

Citeşte şi: De ce avem nevoie de Codul Insolvenţei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ