Anunț de ultimă oră pentru toate televiziunile: Vor fi obligate să traducă programele și pentru surzi

| 20 iun, 2014

Senatorii au adoptat, miercuri, o initiativa legislativa prin care televiziunile cu acoperire nationala sunt obligate sa asigure pentru persoanele cu deficiente de auz interpretarea integrala, in limbajul mimico-gestual si prin titrare sincron, a programelor de ”importanta majora”.

Initiativa legislativa, semnata de senatori si deputati din grupurile PSD, PNL, PPDD, UDMR si UNPR, prevede ca serviciile de programe de televiziune cu acoperire nationala vor interpreta, in limbajul mimico-gestual si prin titrare sincron, in timpul unei durate programate de cel putin 30 de minute din programele de stiri, analize si dezbateri pe teme politice sau economice de actualitate din timpul zilnic de emisie.

Senatul a aprobat, miercuri, in forma initiatorilor, proiectul legislativ care completeaza Legea audiovizualului 504/2002 cu un capitol privind protectia persoanelor cu deficiente de auz.

Propunerea legislativa, prin care se instituie obligatii in sarcina serviciilor de programe de televiziune cu acoperire nationala si locala pentru asigurarea dreptului de acces la serviciile media audiovizuale pentru persoanele cu deficiente auditive, stabileste ca nerespectarea acestor obligatii se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 10.000 si 200.000 lei.

Tag-uri: senat, televiziuni
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ