INS: Investițiile nete în economia românească au scăzut cu 0,2%, în primul semestru din acest an

| 08 sep, 10:32

Investițiile nete în economia românească au scăzut cu 0,2%, în primul semestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2016, la peste 29,7 miliarde lei, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică remis, vineri, AGERPRES.

'În semestrul I 2017, comparativ cu semestrul I 2016, investițiile nete realizate în economia națională au scăzut cu 0,2%, scădere înregistrată la următoarele elemente de structură: alte cheltuieli cu 10,1% și la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 0,6%. Investițiile în lucrări de construcții noi au crescut cu 2,2%', se arată în document.

Pe activități ale economiei naționale în semestrul I 2017, comparativ cu semestrul I 2016, se constată o creștere a ponderii investițiilor nete în construcții, cu 3,8 puncte procentuale. Mai mult de o treime (34,4%) din investițiile nete au fost orientate către industrie, fiind în scădere cu 0,7 puncte procentuale față de semestrul I 2016.

În ceea ce privește cel de-al doilea trimestru, investițiile au însumat peste 16,9 miliarde lei, fiind în creștere cu 1,9%, comparativ cu trimestrul II 2016.

'În trimestrul II 2017, comparativ cu trimestrul II 2016, investițiile nete realizate în economia națională au crescut cu 1,9%, fiind consemnată o creștere la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 6,9%. Investițiile nete în alte cheltuieli și în lucrări de construcții noi au scăzut cu 2,7%, respectiv cu 1,7%', menționează sursa citată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ