INS: O treime dintre gospodării deținea o mașină, anul trecut

| 02 oct, 15:43

Circa o treime dintre gospodăriile din România deținea un autovehicul în 2014, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS).

Astfel, în 58,1% din gospodăriile cu salariați există o mașină, iar dintre cele cu lucrători pe cont propriu (inclusiv patroni) 52,2% dețin un astfel de bun de folosință îndelungată. La polul opus, numai 16,3% dintre gospodăriile de șomeri, dețin o mașină.

"Din categoriile de bunuri de folosință îndelungată, autoturismele sunt în principal bunurile care nu pot fi achiziționate cu ușurință, datorită costului ridicat al acestora. Astfel, autoturisme nu-și permit 60,8% din gospodării de șomeri și 54,5% din cele conduse de agricultori", se arată în document.

Potrivit datelor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile /APIA/, vânzările de autovehicule au crescut în România, în primele opt luni din acest an, cu 16,8%, până la 75.288 unități, comparativ cu același interval din 2014, acest trend fiind susținut în continuare de achizițiile realizate de persoanele juridice, cu o pondere de 74% din total.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ