INSCOP: Majoritatea românilor consideră că venirea minerilor la București a reprezentat o mișcare organizată de autorități

| 11 noi, 09:20

Majoritatea românilor care au auzit despre evenimentele din iunie 1990, cunoscute sub numele de ''Mineriadă'', consideră că nu știu adevărul și că venirea minerilor la București a reprezentat o mișcare organizată de autoritățile din acea perioadă, relevă un sondaj realizat de INSCOP Research, la comanda cotidianului ''Adevărul'', în perioada 23 octombrie -1 noiembrie 2015.

Potrivit sondajului, 90% dintre români au auzit de evenimentele din 13-15 iunie 1990, 9,1% declară că nu au auzit despre ele, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 0,9%.

Totodată, 77% dintre respondenții care au auzit de Mineriadă consideră că nu știu adevărul despre evenimentele din iunie 1990, 18,1% declară că știu adevărul, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 4,9%.

Sondajul mai relevă că 69,7% dintre românii care au auzit de Mineriadă sunt de părere că venirea minerilor în București a reprezentat o mișcare organizată de autoritățile din acea perioadă, care au dorit să contracareze protestele din Piața Universității, în timp ce 13,4% dintre respondenți consideră că acest eveniment a reprezentat o mișcare spontană a minerilor care au dorit să vină la București. Procentul non-răspunsurilor este de 16,9%.

Barometrul INSCOP a fost realizat în perioada 23 octombrie — 1 noiembrie, pe un eșantion de 1.098 de persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ