Minerii din Valea Jiului avertizează cu grevă generală

| 08 ian, 16:32

Președintele Sindicatului "Muntele", Petre Nica, a declarat vineri, la Petroșani, că minerii din Valea Jiului vor fi consultați săptămâna viitoare în ceea ce privește declanșarea unei greve generale, în situația în care nu va fi schimbat administratorul judiciar provizoriu, desemnat de Tribunalul Hunedoara pentru a pune în practică procedura de insolvență la Complexului Energetic Hunedoara.

Conducerea Sindicatului 'Muntele' contestă experiența casei de insolvență GMC Craiova și susține că firma desemnată ca administrator judiciar provizoriu de către instanță nu ar putea să gestioneze problemele cu care se confruntă CEH.

'În cursul acestei dimineți (vineri, n.r.) am cerut conducerii CEH să nu piardă nicio secundă din termenele pe care legea i le lasă la dispoziție pentru a ataca cu apel decizia instanței de la Tribunalul Hunedoara, care ne-a pus în situația de a ne oferi destinele celor 6.300 de salariați și locurile de muncă ale acestora în brațele unei firme de apartament, GMC Craiova, despre care există mai multă bârfă decât experiență. (...) Mi-e teamă să spun, dar o firmă de insolvență care nu are cea mai mică experiență sau poate are experiența la nivelul unui SRL cu zece angajați, poate să facă ceva pentru salvarea locurilor de muncă în județul Hunedoara, pentru salvarea locurilor de muncă din cadrul complexului', a declarat președintele Sindicatului 'Muntele', într-o conferință de presă, conform Agerpres.

Liderul sindical a mai spus că activitatea la minele de huilă Lonea, Lupeni și Vulcan s-a reluat vineri în urma discuțiilor purtate cu minerii de către președinții organizațiilor sindicale de acolo, dar a precizat că în cursul zilei de luni vor fi aduse în fața oamenilor tabele în care aceștia să-și exprime opțiunea pentru declanșarea unei greve generale.

'Salariații din cadrul celor patru exploatări miniere (Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan, n.r.) au cerut întocmirea listelor pentru a semna fiecare angajat, fie că face parte sau nu din 'Sindicatul Muntele', pentru declanșarea grevei generale în Valea Jiului. (...) Tabelele pentru declanșarea grevei legale vor fi aduse în fața salariaților săptămâna viitoare și vor căuta formele legale de protest în asemenea situații', a adăugat Nica.

Minerii de la exploatările de huilă Lonea, Lupeni și Vulcan au refuzat să intre vineri în subteran, la schimbul doi, după ce au fost informați de către liderii de sindicat despre declanșarea procedurii de insolvență la CEH și despre firma care a fost desemnată ca administrator judiciar provizoriu pentru a pune în practică un program de redresare a complexului.

CEH are datorii de peste 1,2 miliarde lei, iar în cadrul companiei lucrează circa 6.300 de angajați la termocentralele Mintia, Paroșeni și la minele de cărbune Lupeni, Livezeni, Lonea și Vulcan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ