MIRON COZMA: Eu am oprit exodul minerilor. Iliescu a îmbrăcat minerii în soldați

| 27 oct, 10:58

Audierile în dosarul Mineriadei din iunie 1990 continuă. Miron Cozma, pus sub acuzare pentru crime împotriva umanităţii in dosarul Mineriadei, ajunge din nou în fața procurorilor. De data aceasta, Cozma vrea depună probe din dosarul pe care îl are la CEDO, în calitate de parte vătămată.

Când a ajuns la Parchetul General, Miron Cozma a declarat că în iunie 1990 el a fost cel care a oprit exodul minerilor către București. 

”Mie nici măcar nu mi s-a spus despre plecarea celor două trenuri. Era totul organizat. Când s-a întrerupt televiziunea am întrebat și eu dispecerul dacă sunt probleme. Și dispecerul spune că au venit la el dispecerii Pop și Chelemen care au spus că au primit ordin de la București, de la ministrul adjunct al minelor, de la coloneii Tache și Florescu și spuneau ei că ”pe guivernamental” a mai intervenit cineva. Le-au dat dispoziție directă dispecerilor să scoată mierii, să vină la București. Eu am aflat, m-am dus repede la dispecer, am oprit exodul care se voia, așa era planificat, să vină vreo zece mii de mineri. Eu am oprit acest exod. Minerii n-au ieșit că mă iubeau și mă respecat cât de cât, însă grupul de la Aninoasa n-am avut cum să-l rețin”, a declarat Miron Cozma.

Citeşte şi: Miron Cozma, pus sub acuzare în dosarul Mineriadei: Am luat bătaie din cauza lui Marian Munteanu. Sunt nevinovat

”Au îmbrăcat minerii în soldați. Adică ăia care veniseră și care rămăseseră, ca să vă prostească în permanență acest KGB-ist care este Ion Iliescu.(...) De ce subminarea puterii de stat nu mai e în noul Cod Penal?  A fost pentru 25 de ani pentru Miron Cozma”, a mai spus Cozma. 

Întrebat dacă va cere o confruntare cu Ion Iliescu, Miron Cozma a declarat: ”Mi-e frică, că dacă îi dau una moare”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ