UPDATE Adrian Năstase, audiat în dosarul Mineriadei: "Sunt invitat ca martor"

| 10 dec, 09:17

Adrian Năstase este audiat, joi, în Dosarul Mineriadei din iunie 1990. După Ion Iliescu, fostul premier le va povesti anchetatorilor ce ştie despre evenimentele sângeroase petrecute în Bucureşti în iunie 1990, potrivit România TV.

UPDATE "Sunt invitat ca martor. O să văd care sunt chestiunile care interesează în acest dosar, dacă pot să ajut cu ceva", a spus Adrian Năstase, la intrarea în sediul Parchetului.

El a arătat că în iunie 1990 răspundea de relațiile externe din cadrul FSN și nu era demnitar al statului român. Întrebat cum a văzut el Mineriada, fostul premier a spus că acest lucru probabil va putea fi citit într-o viitoare carte pe care o va scrie, fiind o chestiune "mult mai complicată".

"De altfel puteți să vedeți câteva dintre comentariile mele dacă o să citiți 'România după Malta', dar nu toate cele zece volume, dar primele două ar fi foarte interesante", a susținut Adrian Năstase.

Adrian Năstase a fost chemat la Parchetul General în calitate de martor.

În iunie 1990, Adrian Năstase fusese ales deputat FSN, calitate care a dus la nominalizarea sa la conducerea Ministerului de Externe.

Pentru fostul premier, o nouă acuzație într-un dosar poate aduce reîncarcerarea pentru executarea restului de pedeapsă pentru care este condamnat şi acum e eliberat condiţionat.

Totuși, înainte de acest aspect, în cazul punerii sub acuzare a lui Adrian Năstase, procurorii ar trebui să primească avizul de la preşedintele Klaus Iohannis.

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 dec, 15:28
Elena Constantin
puscariasul Nastase,fost jurist voluntar la Jilava ,sustine ca a fost invitat...
se razgaie..
de fapt,el a fost citat ca martor

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ