Adrian Năstase, despre noul premier Cioloş: PSD va descoperi cu uimire...

| 11 noi, 12:00

Fostul premier Adrian Năstase consideră că desemnarea lui Dacian Cioloș ca prim-ministru înseamnă "probabila instalare, sub acoperirea ideii de tehnocrație, a unui guvern de dreapta în România, în locul guvernului de stânga și pregătirea dreptei pentru alegerile de anul viitor".

"Probabil că în Parlament PSD va descoperi, cu uimire, că se află în opoziție, dacă nu va accepta o poziție umilitoare, minoritară, în noul guvern.

Nu cred că prin desemnarea unui premier tehnocrat toate partidele vor fi în opoziție! Astfel, cu ajutorul "străzii", este schimbată majoritatea parlamentară decisă în alegeri și, pe această bază, guvernarea", scrie miercuri Năstase, pe blogul personal.

Fostul lider social-democrat critică maniera în care PSD a abordat consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, fapt ce i-a permis acestuia să se manifeste ca "președinte jucător".

"PSD avea posibilitatea să se prezinte cu un candidat susținut de TOATE partidele din Coaliție. Într-o astfel de situație, președintele era obligat să desemneze primul candidat de premier din partea majorității parlamentare (vă aduc aminte că într-o situație asemănătoare, Băsescu a fost obligat să-l desemneze pe Ponta).

La consultări (runda a doua), PSD a venit însă cu un candidat doar din partea partidului, nu a coaliției, ceea ce evident i-a permis lui Iohannis să se manifeste ca 'președinte jucător'", mai apreciază Năstase.

El avansează și un scenariu probabil pentru perioada următoare.

"Posibil ca PSD să participe la votul de învestitură și să dea "un vot util", iar apoi să se retragă în opoziție. Vom vedea. Vă amintesc, însă, componența guvernului nu este esențială, pentru că formula inițială (care trebuie aprobată de parlament) poate fi ușor modificată prin remaniere — procedură care îi implică DOAR pe premier și pe președinte! Ușor de realizat în ultimul an de mandat al parlamentarilor", mai arată Năstase.

Citeşte şi: Traian Băsescu, reacţie surprinzătoare după desemnarea lui Dacian Cioloş

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 noi, 07:58
gheorghe
locuri de munca
Proiect nou in Romania!Program de evolutie personala.
Suntem in plina expansiune acum, Vrei sa castigi bani prin cel mai revolutionar program la ora actuala? Vino in echipa noastra!.Se lucreaza comod de acasa part time.Curs online gratuit. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.Instruire sub forma unui curs de 12 lectii- -consecventa este cheia succesului ! Detalii la adresa : [email protected]
11 noi, 18:18
mos ion
taci mai puscarie trebuie a sa-ti confiste toata averea mai ai obraz sa dai lecti?
11 noi, 17:26
Sofvt Pematta
Bai bawle, majoritatea votata a fost USL. Or, aceasta a facut blow-up, deci, in secunda urmatoare trebuia stabilite anticipate, nu lasat plagiatorul mitoman la butoane
11 noi, 18:14
Arthur
Absolut corect
Iata de ce nu au fost alesi infatuati ca Nastase sau Ponta: ne-au crezut pe toti bizoni fara creier,cand de fapt majoritatea nu tolera o astfel de obraznicie! Si a votat contra,cu adversarul lor! Din pacate cu Base am luat tzeapa,sper c nu si cu Iohannis!
11 noi, 14:12
florian silaghi
strutul
la ce naiba mai dati la acesta comentariile.
coruptia, mafia in tara el a incurajat-o
11 noi, 12:05
Florin Sava
Cea mai noua oferta de lucru!
Cum sa faci bani repede!
Vrei sa inveti gratuit cum sa faci bani repede? Desigur ca da! Noi iti punem la dispozitie, GRATUIT!!!, toate informatiile prin care sa inveti simplu, pas cu pas, mai usor ca la orice scoala, cum sa faci bani repede! Te intereseaza? Bineinteles ca da! Cere urgent detalii mai multe la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ