Mărturii șocante ale unei victime a mineriadei: M-au zdrobit în bătaie, au vrut să-mi dea foc

| 22 oct, 16:39

Elena Necula, una dintre victimele minerilor din 1990, a povestit la B1 TV, drama prin care a trecut în acele zile.

Femeia a mărturisit, plângând, că îi este greu să rememoreze momentele în care a fost bătură cu bestialitate de minerii veniți la București și calvarul prin care a trecut timp de două luni, cât a fost ținută închisă într-un garaj din Măgurele.

În data de 14 iuni m a-m trezit peste mine în casă cu niște indivizi. Au zis că ei caută pe una Ileana care are oameni în pivniță. Au spart ușa și au intrat. M-au scos în haine de casă și desculță în stradă. Apoi m-au arestat spunând că vom merge pentru 30 de minute la secție pentru a da o declarație. Erau peste tot mineri bâte, ciomege. Erau conduși de un individ civil care mi-a spus că este de la Circa 8 poliție”, a spus femeia.

Cele 30 de minute s-au făcut două luni, luni de calvar pentru victima minerilor.

Nu am știut nimic de copii. Inițial m-au dus la Universitate, apoi m-au bătut până am rămas fără cunoștință, până nu am mai știut de mine. Apoi m-au azvârlit într-o mașina și m-au dus la Circa 1 de poliție. Eram mai multi oameni, ne-au băgat în dube și ne-au dus la Măgurele. Acolo am fost iar bătuți și puși la perete. S-a dat ordin să ne împuște. Atunci am răbufnit și am început să urlu și să spun <<împușcă –mă>>”, mai spune Elena Necula.


După, victimele au fost duse într-un garaj din Măgurele, spune Elena Necula.

Erau femei, bărbați, plini de sânge, bătuți. Am stat acolo până pe data de 19. Acolo veneau minerii peste noi, ne amenințau cu niște câinii sau ne spuneau că ne dau foc. Am stat fără medicamente și în condiții mizere. Mâncarea, și așa puțină, spuneau că nu o merităm, că distrugem țara”, mai povestește femeia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ