INSCOP: PNL ar obține 44,5% din voturi dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare; PSD-UNPR - 37,1%

| 22 iul, 11:03

PNL ar obține peste 44% din voturile românilor, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, relevă un sondaj INSCOP.

Potrivit cercetării, în topul opțiunilor de vot ale românilor conduce PNL, cu 44,5%, urmat de Alianța PSD-UNPR cu 37,1%. În Parlament ar mai intra și UDMR, cu 5,1% din voturi.

Românii nu au o opțiune clară când vine vorba de disponibilitatea de a acorda votul unui partid nou înființat.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, noul PNL (PNL+PDL) ar obține 44,5% (44,7% în aprilie), în timp ce Alianța PSD-UNPR ar înregistra 37,1% din sufragii (39,1% la măsurătoarea din luna aprilie, când a fost testată intenția de vot pentru Alianța PSD — UNPR și PC, partid aliat între timp cu PLR în cadrul ALDE), iar UDMR 5,1% dintre opțiunile exprimate (5,2% în aprilie).

Pe locurile următoare în opțiunile de vot ale românilor se clasează ALDE, care ar obține 3% din voturi (față de 2,2% în aprilie când a fost măsurată intenția de vot pentru PLR, aliat între timp cu PC și formând ALDE), PMP cu 2,4% (față de 2,8% în aprilie), M10 (partidul condus de Monica Macovei), măsurat în premieră în cadrul Barometrului INSCOP — Adevărul, cu 2,3%, PRM cu 2,1% (față de 2% în aprilie) și PNȚCD cu 1,2% (față de 1% în aprilie).

Totodată, 2,3% dintre respondenți și-au exprimat opțiunea pentru alte partide (față de 2% în aprilie). 25,5% dintre respondenți nu s-au hotărât, 9,7% declară că nu merg la vot, în timp ce 4,9% nu știu sau nu răspund.

În ceea ce privește votul pentru un partid nou înființat, 39,5% dintre respondenți declară că nu ar acorda votul lor la viitoarele alegeri unui partid nou înființat (față de 35,8% în aprilie), 29,6% ar pune ștampila de vot pe o asemenea formațiune (față de 29,8% în aprilie), iar 25,4% nu sunt hotărâți (față de 23,6% în aprilie). Nu știu sau nu răspund — 5,5% (față de 10,8% în aprilie).

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 9 — 14 iulie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1.075 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 iul, 12:50
tyrex
Siktir mancatori de kakat , slugi ale masoneriei iudeoricane si cozi de topor mizerabile.Pai daca romanii mai pot vota PNL ( de fapt o adunautura de tradatori si kurve din vechiul PNL si kriminalii din fostul PDL) atunci chiar ca a inebunit poporul asta si nu mai e nici o sansa sa se faca bine. Adica acumt rei ani desfiinta pratidul krimninal al PDL-ului ca sa-l aduca acum din nou la putere? Si-au pierdut mintile romanii sau intr-adevar masochismul din el nu-l lasa sa traisca normal.. E mizerie sondajul asta , facatorie imbecila si falsificare grosolana a realitatii. Incredibil o asemenea adunatura sordida formata numai din tradatori, kurve, kriuminali, cozi de topopr si lingai de clante pe la ambasadele straine sa vina la putere? Aloo balamucul aveti de lucru din plin.
22 iul, 11:33
Victor Monta
sondorii platiti de noi,de PSD,dan sultanescu si mirel palada,ce fac...
stau la mare cu burta-n sus?
sa bage si ei niste sondaje,dar pe invers...
hai Mirele,coana Mita,pufosilor....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ