Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de peste 2,5 miliarde de lei în 4 zile

| 28 feb, 2014

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 17 - 21 februarie 2014, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de peste 2,573 miliarde de lei, informează instituţia.

Cu acest prilej, inspectorii instituţiei au depistat 344 de persoane care lucrau fără forme legale.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 3.571 de controale, iar 3.490 dintre ele au fost pentru munca fără forme legale. S-au aplicat amenzi în domeniu de peste 1,776 miliarde de lei din care 1,170 miliarde de lei pentru muncă la negru, iar 705 angajatori au fost sancţionaţi.

Sancţionate au fost şi 39 de persoane fizice care au acceptat să muncească fără forme legale de angajare. Dintre acestea 24 erau din judeţul Bihor. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale au fost înaintate 11 propuneri de cercetare penală.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 2.259 de controale şi 1.591 de angajatori au fost sancţionaţi.

Ca urmare a acestor controale, inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 797.000 de lei.

La nouă angajatori s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru pentru că exista pericol de accidentare, iar la zece angajatori s-a dispus sistarea activităţii până la remedierea deficienţelor.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 28 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ