Instanţa a hotărât soarta lui ADRIAN SÂRBU!

| 11 feb, 18:10

Adrian Sârbu rămâne în arest preventiv după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins miercuri contestația, în dosarul de evaziune fiscală de la Mediafax Group.

Instanța supremă a menținut decizia de arestare preventivă dată pe 4 februarie de Curtea de Apel București. De asemenea, avocata Liana Petrovici va fi cercetată în continuare sub control judiciar.

Adrian Sârbu a fost reținut săptămâna trecută de procurorii de la Parchetul General, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de instigare la evaziune fiscală (două acte materiale), spălare de bani (două acte materiale) și instigare la delapidare.

Confrom procurorilor, Sârbu şi-a forţat subordonaţii să încheie contracte fictive cu firme fantomă, pentru a nu plăti taxe către stat. Procurorii susţin că reţeta de fraudare a bugetului de stat pusă la cale în afacerea Mediafax era clasică şi avea două direcţii.

Mai întâi, spun reprezentanţii Parchetului, bugetul de stat era fraudat prin neplata impozitelor pe salarii. Apoi, firmele implicate în mecanism făceau inginerii financiare pentru a recupera ilegal taxa pe valoarea adaugată.

Pentru a nu plăti impozite pe salariile angajaţiilor, directori din grupul Mediafax înfiinţau, prin interpuşi, firme care, de obicei, nu aveau legătură cu mass-media.

Citeşte AICI detalii despre dosarul Mediafax, în care a fost arestat preventiv Adrian Sârbu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 feb, 19:51
Danyela Danyela
Oferte de lucru pe timp de criza!
Oferte de lucru alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ