UPDATE. Declarații Traian Băsescu după întâlnirea cu Herman Van Rompuy

| 16 ian, 2014

Traian Basescu a declarat, dupa intrevederea cu Herman Van Rompuy, ca a discutat "problema sprijinului pentru Moldova, cu semnarea cat mai rapid a Acordului de asociere cu UE si ratificarea in timp util inainte de alegeri", potrivit unei postari pe pagina de Facebook a președintelui.

Traian Basescu a declarat ca a mai abordat subiectul intrarii in spatiul Schengen a tarii noastre, precum si problemele din unele spații ex-sovietice. "Am atentionat asupra riscurilor din Gagauzia si Transnistria", a adaugat seful statului.

"De asemenea, un subiect extrem de important a fost legat de Schengen, propunand ca obiectiv ca anul asta sa se intample ceva. Adica sa incepem procesul de intrare in Schengen, chiar asa in etape, asa cum a fost stabilit", a spus Basescu.

Intrebat daca pozitia presedintelui Consiliului European lasa sa se intrevada progrese in chestiunea aderarii la Schengen, Traian Basescu a raspuns: "Stiti ca nu dansul este problema. Dar sa facem o politica impreuna pentru ca pana la sfarsitul anului sa se intample ceva. Nu putem sa ne impiedicam de fiecare data ori de declaratii, ori de idei ale grupurilor din parlament".

Nu in ultimul rand, a mai mentionat Basescu, pe agenda discutiilor s-a aflat "problematica legata de energie si de frustrarea noastra ca Nabucco, un proiect european, a fost abandonat".

 

Întâlnirea preşedintelui Traian Băsescu cu Herman Van Rompuy a început în jurul prânzului, la discuţii participând, din partea României, şi ambasadorul la Bruxelleles, Mihnea Motoc.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy i-a urat lui Traian Băsescu "La Multi Ani!", în momentul primirii oficiale.

Administraţiei Prezidenţială a anunţat, miercuri, că întâlnirea lui Traian Băsescu cu preşedintele Consiliului European are loc la solicitarea preşedintelui României.

Pe agenda discuţiilor dintre cei doi se află subiecte de interes comun, precum şi priorităţile României în interiorul Uniunii Europene în cursul anului 2014, printre care asocierea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, aderarea României la spaţiul Schengen şi dezvoltarea Coridorului sudic de alimentare cu gaze naturale a pieţei europene.

Întâlnirea a apărut încă de luni pe agenda preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ