Internetul gratuit la sate, blocat de deputați

| 22 dec, 20:26

După ce au votat pe repede înainte legile care le oferă privilegii suplimentare, deputaţii s-au împotmolit la proiectul privind introducerea gratuită a internetului la ţară şi din oraşele mici. Discuţiile s-au aprins când s-a ajuns la argumentele legate de necesitatea comunicării virtuale în biserici.

Proiectul de lege prevede ca primăriile din orice sat şi oraş mic din România să ofere acces gratuit la internet wireless în parcuri, pieţe centrale, cămine culturale, şcoli, biblioteci şi biserici.

Cseke Atilla, deputat UDMR: Ce vrem să facem cu wireless la biserici? Ce să facă primarul să implementeze wireless la biserici? Pentru ce? Pentru preot, pentru enoriași și ei ce să facă cu internetul la biserică, vom merge la biserică să ne uităm pe internet?

N-a fost singurul argument împotriva proiectului senatorului PSD Alexandru Cordoş. Chiar şi colegii săi de partid au remarcat faptul că unele primării pur şi simplu n-ar avea resurse sau şi-ar irosi bugetul sărac dacă ar fi obligate să implementeze pe banii lor reţelele wireless.

Sorin Iacoban, deputat PSD: Ne mai punem întrebarea ce facem dacă e o comună de munte împrăștiată pe 10 kilometri prin munți, cam cât ar costa o asemenea lucrare?

În schimb, liberalii spun că un astfel de proiect legislativ este absolut necesar pentru satele româneşti.

Paul Dumbrăveanu, deputat PNL: Având în vedere că în România aproape jumătate din populație locuiește în mediul rural și că accesul la informații, la internet e redus în aceste zone în comparație cu alte țări, accesul la internet în mediul rural e vital.

În cele din urmă, legea n-a primit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată. Va merge însă la Senat, care este cameră decizională.

 

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 dec, 00:51
Traian Basescu
Fara wifi-n biserici!
Wifi e antihristul!
Piei, satana!
Nihil sine Deo!
23 dec, 05:39
marcel
mai ales daca e gratis
Pozitia lui Cseke Atilla imi confirma banuiala ca miticismul e o boala contagioasa, care ii afecteaza pe toti cei care stau mai mult de un an la Bucale, indiferent de locul nasterii. Chiar si pe unguri. Pai bre, Cseke bacsi, la biserica se mai fac si alte lucruri in afara de slujbe, mai ales la cele catolice si protestante. Mata ar trebui sa stii, ca banuiesc ca esti catolic sau reformat. Si preotii ortodocsi au inceput, timid, pe ioci pe colo, sa mai faca si altceva, mai ales la tara, unde nu prea exista nimic. Dupa mine WIFI-ul ar trebui sa fie gratis in tata tara. Hai sa-ncepem, macar in mediul rural, unde multa lume traieste aproape ca-n neolitic, doar ca au curent electriv. Pe alocuri, nici pe ala.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ