Întrevedere a miniștrilor Apărării din România și Grecia, la Bruxelles

| 08 oct, 19:00

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a avut joi o întâlnire bilaterală cu omologul său elen, Panos Kammenos, la Bruxelles, în marja reuniunii miniștrilor apărării din țările membre NATO.

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, întrevederea celor doi miniștri s-a axat pe identificarea pozițiilor comune racordate la noua conjunctură strategică din vecinătatea estică și sudică a celor două organizații din care România și Grecia fac parte — Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană.

Ministrul Mircea Dușa s-a arătat încrezător în ceea ce privește deschiderea unor noi oportunități pentru dezvoltarea cooperării la nivelul celor trei categorii de forțe armate, prin instruire în comun și antrenarea personalului în cadrul exercițiilor.

Totodată, în cadrul discuțiilor a fost manifestat interesul reciproc în continuarea cooperării la nivelul Academiilor Navale, prin efectuarea schimbului de instructori și studenți din cele două țări, executarea de stagii ambarcate ale cadeților și tinerilor ofițeri de marină la bordul navelor, precum și coordonarea planurilor și programelor de învățământ între cele două instituții.

În ceea ce privește cooperarea în cadrul Procesului Reuniunilor Miniștrilor Apărării din Sud-Estul Europei (SEDM), Mircea Dușa a susținut că "România va continua să urmărească obiectivele avute pe timpul deținerii președinției inițiativei în perioada iulie 2013 — iulie 2015, printre care atragerea de noi membri cu drepturi depline în cadrul inițiativei regionale și creșterea vizibilității acesteia ca un model de cooperare regională de succes", se mai arată în comunicatul de presă.

De asemenea, Dușa a mulțumit omologului elen pentru contribuția cu personal la comandamentele NATO din România, ca o manifestare concretă a spiritului solidarității aliate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ