Inundaţiile din luna iulie au provocat pagube de aproape 52 de milioane de lei

| 11 aug, 2014

Valoarea pagubelor produse de inundaţiile de la finalul lunii iulie în judeţul Olt se ridică la aproximativ 52 de milioane lei, potrivit prefectului judeţului Olt, Silviu Neacşu.

Prefectului judeţului Olt, Silviu Neacşu, a anunţat luni că a fost finalizat raportul-sinteză privind situaţia obiectivelor afectate de inundaţiile din perioada 28-30 iulie, iar raportul arată că au fost afectate de inundaţii 45 de localităţi, în 22 dintre acestea fiind inundate şi locuinţe.

'Valoarea pagubelor se ridică la 51,91 milioane lei', a anunţat luni prefectul. Acesta a menţionat că în perioada 28-30 iulie în judeţul Olt au fost inundate 1.947 de locuinţe, din care trei case şi patru anexe gospodăreşti au fost distruse. Au mai fost afectate de inundaţii 0,3 kilometri de drum naţional, 88,5 kilometri de drum judeţean, 138,3 kilometri de străzi, peste 8.052 hectare de teren arabil, 1,12 kilometri reţele de alimentare cu apă, patru staţii de epurare a apei, 21 obiective socio-economice, un baraj, 11 lucrări cu rol de apărare şi peste 1.600 tone de cereale dintr-un depozit.

Citeşte şi: Cât alocă Guvernul pentru judeţele afectate de inundaţii

Situaţia pagubelor produse de inundaţii va fi transmisă Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Citeşte şi: Bilanț INUNDAȚII. 185 de localităţi inundate, un mort și 4 dipăruți, de duminică până miercuri

În judeţul Olt în acest an s-au mai produs inundaţii şi în lunile martie şi aprilie, de fiecare dată valoarea pagubelor depăşind 10 milioane lei. În comuna Icoana au fost inundate sute de locuinţe de revărsarea râului Vedea în lunile aprilie şi iulie, această localitate fiind cea mai afectată de inundaţii. Pe râul Vedea, în zona Icoana au fost începute în luna iunie lucrări de apărare împotriva inundaţiilor, cu fonduri guvernamentale de peste 17 milioane lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ