Investiţiile făcute de E.ON în 2012 se ridică la 379 milioane de lei

| 29 mai, 2013

Companiile E.ON din România au investit, în total, anul trecut, circa 379 milioane de lei, în special pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice, potrivit datelor prezentate, miercuri, de Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România.

Pentru 2013, bugetul de investiţii se menţine la nivelul din anul precedent, sumele fiind direcţionate cu prioritate către proiectele de modernizare a reţelelor de distribuţie.

"Totuşi, aş vrea să atrag atenţia asupra faptului că recentele decizii şi anunţuri ale autorităţilor din domeniu (cum ar fi, de exemplu, cea privind introducerea taxei de monopol natural), precum şi scăderea volumelor de gaze şi energie electrică distribuite, ar putea pune în pericol menţinerea bugetului de investiţii la nivelul planificat", a declarat Hajdinjak.

E.ON Gaz Distribuţie a investit, în 2012, circa 218 milioane de lei, sistemul de distribuţie fiind reabilitat şi modernizat pe o lungime de 640 kilometri şi extins pe o lungime de 162 km. Pentru acest an, bugetul alocat pentru investiţii este de 179 milioane de lei. E.ON Moldova Distribuţie a investit circa 158 milioane de lei anul trecut, iar pentru acest an sunt preconizate investiţii de 177 milioane de lei, în special în infrastructura de electricitate.

'Investiţiile realizate de E.ON sunt cu atât mai semnificative cu cât au fost realizate într-un mediu de afaceri dificil. Este esenţial ca acestea să fie continuate în anii următori într-un ritm susţinut şi sperăm ca tendinţa tot mai accentuată a autorităţilor de a revizui cadrul legal, uneori peste noapte, să nu afecteze planurile de investiţii ale companiilor din sectorul energetic', a arătat directorul general al E.ON România.

Companiile de distribuţie E.ON din România au dezvoltat trei proiecte de modernizare a reţelelor de distribuţie în valoare totală de aproape 100 milioane de euro. Acestea vor fi realizate, până în 2015, atât din fonduri proprii (circa 67 milioane de euro), cât şi din fonduri europene (circa 33 milioane de euro).

"Proiectul de la Cluj-Napoca prevede modernizarea a 81 kilometri din reţeaua de gaze, pe parcursul anului trecut fiind deja realizaţi 22 de kilometri. În acest an, urmează să fie modernizaţi alţi 35 de kilometri, proiectul având ca termen de finalizare anul 2014. Proiectul de la Iaşi a fost finalizat, iar în perioada următoare vor fi puse în funcţiune toate cele 7 staţii de reglare măsurare modernizate, din care 6 sunt integrate în sistemul SCADA. Pe sectorul de energie electrică, proiectul de modernizare a 26 de staţii transformare a energiei electrice din Moldova a demarat în acest an şi vizează instalarea şi integrarea de sisteme de monitorizare/control local şi la distanţă, termenul de finalizare fiind anul 2015", informează compania.

În cei 8 ani de prezenţă pe piaţa din România, grupul de companii E.ON a reabilitat şi modernizat peste 5.000 kilometri din reţeaua de gaze naturale şi 12.764 kilometri din reţeaua de distribuţie energie electrică, totodată fiind integrate în SCADA un număr de 92 de staţii de transformare a energiei electrice, din care 48 au fost integrate total. Investiţiile realizate de companiile E.ON din România în toţi aceşti ani se ridică la circa 4,8 miliarde de lei (peste 1 miliard de euro).

E.ON Servicii Tehnice este prima companie de servicii integrate de gaze naturale şi electricitate din România. Compania a fost înfiinţată la începutul acestui an, prin transferul serviciilor tehnice specifice din cadrul E.ON Gaz Distribuţie şi E.ON Moldova Distribuţie. E.ON Servicii Tehnice prestează activităţi specifice domeniului distribuţiei gazelor naturale şi electricităţii pentru companiile operaţionale E.ON din România, urmând să îşi consolideze poziţia pe piaţă prin prestarea de servicii şi către alte companii din domeniu.

La începutul acestui an, Grupul german E.ON a inaugurat oficial, la Cluj-Napoca, compania E.ON Business Services SRL (EBUS), care prestează în principal servicii de contabilitate pentru toate companiile Grupului E.ON din întreaga lume, dar şi servicii de Resurse Umane. La Centrul de Servicii de Afaceri au fost deja angajate peste 100 de persoane, iar până la finele acestui an numărul lor va ajunge la circa 200, urmând ca treptat, în anii viitori, să fie create în total aproximativ 500 de locuri de muncă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ