Ioan Ghişe: Tipărirea buletinelor de vot în forma actuală arată intenţia de fraudare a alegerilor

| 02 sep, 2014

Senatorul independent Ioan Ghişe a declarat că tipărirea buletinelor de vot în procedura de până acum reprezintă o dovadă certă a 'intenţiilor de fraudare a alegerilor'.

"Solicit primului ministru al Guvernului să promoveze de urgenţă reglementările necesare pentru a asigura alegeri corecte, nefraudate, potrivit proiectului de lege depus la Parlament şi la Guvern, la data de 14 august, cu nr. 436 la Biroul Permanent al Senatului. Doar aşa se va putea împlini un criteriu democratic esenţial în statul de drept şi s-ar putea demonstra buna credinţă a Guvernului privind organizarea corectă a alegerilor prezidenţiale, în condiţiile în care premierul este candidat la alegeri, iar listele electorale nu au fost actualizate de doi ani nici până astăzi. Amintim că premierul Ponta, cu ocazia altor alegeri, a declarat că: maşinăria lor de furat a funcţionat mai bine decât a noastră', a spus Ghişe.

Citeşte şi: Propunere inedită a lui Ioan Ghişe: Buletinul de vot să aibă elemente de siguranţă asemenea bancnotelor

Senatorul a precizat că, pentru a credibiliza votul şi pentru a elimina posibilităţile de fraudare, se impun buletine de vot înseriate şi tipărite pe hârtie care să conţină elemente de siguranţă.

'Tipărirea buletinelor de vot în procedura de până acum reprezintă o dovadă certă a intenţiilor de fraudare a alegerilor, intenţii sesizate şi de către alte forţe politice precum şi de societatea civilă. Apreciem că OUG privind migraţia primarilor este profund neconstituţională, deoarece se încalcă în mod vădit prevederile art. 115 din Constituţie, şi se suspendă printr-un abuz al Guvernului executarea unei legi în vigoare', a mai arătat Ghişe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ