PREZIDENTIALE 2014: Iohannis a avut nevoie de câteva zile să înţeleagă ce prostie a spus, dar recidivează

| 02 sep, 2014

Candidatul Klaus Werner Iohannis a încercat să dreagă busuiocul după ce a recunoscut că este un politruc. Şeful ACL a declarat că autocaracterizarea este de fapt una autoironică, „un experiment didactic”.

Ce a declarat Iohannis

Aflat, culmea întâmplării, la o întâlnire despre educaţie Klaus Iohannis a folosit, neintenţionat, cuvântul politruc în următoarea frază: „Am condus un inspectorat şcolar timp de trei ani şi acuma sunt un politruc care vrea să candideze la Preşedinţia României." Dezbaterea a fost organizată de Institutul de Studii Populare.

Ce a explicat Iohannis că a vrut de fapt să declare Iohannis

Preşedintele PNL a revenit duminică asupra declaraţiei de săptămâna trecută. Nu s-a grăbit, ca de obicei şi a spus: „Experimentul a fost simplu. Într-o întâlnire pe teme de educaţie am făcut această afirmaţia auto-ironică. Evident că nu mi se potriveşte. Sunt cunoscut ca un anti-comunist.”

Experimentul eşuat al profesorului Iohannis

Dacă toată acţiunea a fost premeditată, cum lasă neamţul să se înţeleagă atunci experimentul a fost unul eşuat. Gafa lui Iohannis s-a răspândit rapid în toată presă. Răspunsul din partea lui Klaus Werner Iohannis a venit târziu şi este cât se poate de neconvingător.

Orice ar fi fost nu a ieşit bine. Ori consilierii lui Iohannis îşi demonstrează incompetenţa punându-şi clientul să se vulnerabilizeze gratuit, moment în care ar trebui să se gândească puţin mai bine la strategia pe care o susţin, ori Iohannis dintr-o gravă eroare de limbă a folosit impropriu cuvântul politruc. Lacuna în educaţia lui Iohannis pare să fie o explicaţie mult mai plauzibilă pentru că o strategie politică de a atrage atenţia asupra sa prin gafe ciudate nu are cum să fie una câştigătoare. Pe principiul Briciului lui Occam cea mai plauzibilă posibilitate trebuie să fie cea corectă. Rezultatul experimentului omului de ştiinţă Iohannis este total eşuat. Explicaţiile care vin după gafa de campanie nu fac altceva decât să transforme experimentul lui Iohannis într-un dezastru.

Nu este totuşi prima gafă şi probabil nici ultima pe care Klaus Werner Iohannis o face. Iohannis a demarat campania sa de popularizare cu stângul, minţind faţă de întâlnirile pe care le-a tot avut cu Băsescu. Ulterior, Iohannis a continuat să dezinformeze negând evidenţa faptului că a fost la sediul Grivco. Nici asta nu a fost de ajuns şi, într-o emisiune televizată la un post prietenos candidatului Iohannis a declarat că nu exclude boicotarea alegerilor prezidenţiale. Cum altfel decât prin îndemnarea oamenilor să nu vină la vot. Iohannis devine primul candidat politruc – experimentalist care vrea să câştige alegerile spunându-le oamenilor să nu vină la vot.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ