Ioan Niculae şi Gheorghe Bunea Stancu au ajuns în arest

| 03 apr, 10:04

Omul de afaceri Ioan Niculae, aflat ani la rând pe prima poziţie în topul miliardarilor români, şi Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al PSD Brăila, au ajuns, în noaptea de joi spre vineri, la închisoare. Nicolae a fost adus în penitenciarul Rahova, iar Bunea Stancu este în custodia politiei.

Cei doi au primit condamnari cu executare pentru finanţarea campaniei alegerilor prezidenţiale din 2009 pentru Mircea Geoană! Niculae a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, iar Bunea Stancu la trei ani.

Este o premieră în justiţia română fiindcă magistraţii pronunţă, pentru prima dată, o decizie de condamnare într-un dosar de finanţare ilegală unei campanii electorale. Este vorba de un milion de euro!

Ioan Niculae a aşteptat acasă decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti. La două ore de la pronunţare, poliţiştii l-au ridicat pe omul de afaceri de la locuinţa sa din Teleorman şi, puţin după miezul nopţii, miliardarul a intrat pe poarta penitenciarului Rahova. Va sta acolo în carantina 21 de zile, perioadă în care i se va stabili regimul de detenţie.

Şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost ridicat de poliţişti de acasă. Bunea Stancu şi-a făcut bagajul şi i-a aşteptat pe poliţişti.

În acelaşi dosar, Gheorghe Teodorescu, acţionar al Insomar SRL şi Viorel Bărac, director al Interagro SA, au fost condamnaţi la 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Judecatorul a decis şi confiscarea a 641.000 de lei de la Ioan Niculae.

Procurorii DNA au susţinut că Gheorghe Bunea Stancu, pe atunci preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, şi-a folosit influenţa de şef al organizaţiei locale PSD pentru a obţine de la patronul InterAgro un milion de euro.

Inculpaţii au încercat să mascheze finanţarea ilegală. Astfel, Ioan Niculae trebuia să facă diverse plăţi către furnizorii de servicii care aveau legătură cu campania electorală prezidenţială, inclusiv către institute de sondare a opiniei publice. Din suma negociată, a fost plătită doar o tranşă de 150.000 de euro, bani pe care Niculae i-a folosit pentru a plăti un sondaj de opinie realizat fictiv de Insomar.

Procurorii au arătat în rechizitoriu că, în cazul câştigării alegerilor de către candidatul PSD, omul de afaceri ar fi cerut desemnarea unor persoane care să îi susţină interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi la nivelul celor două societăţi naţionale care aveau ca obiect gestionarea şi distribuirea gazului natural.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ