LOVITURĂ pentru Gheorghe Bunea Stancu. DNA cere arestarea lui într-un nou dosar

| 29 apr, 17:58

Procurorii DNA au cerut miercuri Tribunalului Galați luarea măsurii arestării preventive, într-un nou dosar care vizează săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, față de Gheorghe Bunea Stancu, fost președinte al Consiliului Județean (CJ) Brăila, în prezent aflat în închisoare, fiind condamnat într-o altă cauză.

Potrivit unor surse judiciare, cererea de arestare preventivă pentru 30 de zile a fost formulată în dosarul în care Bunea Stancu este urmărit penal pentru că a făcut demersuri și a luat decizii prin care SC Club Fotbal Brăila SA și Asociația Handbal Club Dunărea Brăila au obținut foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 7,5 milioane lei din bugetul CJ.

Conform acelorași surse, arestarea preventivă a fost cerută în condițiile în care inculpatul, deși aflat în penitenciar, ar putea beneficia în anumite condiții de liberarea condiționată sau de permisii pentru perioade limitate în timp, existând astfel riscul să influențeze martori din dosar, transmite Agerpres.

Citește și:  O NOUĂ LOVITURĂ DURĂ pentru Bunea Stancu: ce i se pregăteşte

Bunea Stancu și Ioan Niculae au fost condamnați pentru finanţarea campaniei alegerilor prezidenţiale din 2009 pentru Mircea Geoană. Niculae a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, iar Bunea Stancu la trei ani.


Procurorii anticorupție din Galați au dispus pe 23 aprilie punerea în mișcare a urmăririi penale față de Gheorghe Bunea Stancu pentru infracțiunile de abuz în serviciu în formă continuată, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul și de conflict de interese, în formă continuată.

În perioada 28 martie 2006 — 8 martie 2012, președintele CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu a făcut mai multe demersuri și a luat decizii prin care două persoane juridice — SC Club Fotbal Brăila SA și Asociația Handbal Club 'Dunărea' Brăila — au obținut foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 7,5 milioane lei din bugetul CJ.

DNA precizează că demersurile, constând în întocmirea expunerilor de motive, susținerea acestora și adoptarea hotărârilor, precum și a contractelor de asociere dintre cele două cluburi sportive și CJ Brăila, au fost făcut în condițiile în care Gheorghe Bunea Stancu cunoștea că se află în incompatibilitate. În plus, au constatat procurorii, finanțarea celor două persoane juridice a fost aprobată cu nerespectarea prevederilor legale, respectiv fără a exista angajamente legale, hotărâri ale CJ Brăila de aprobare expresă a sumelor încasate de cele două cluburi.

Anchetatorii susțin că, la foloasele obținute de cele două societăți, în valoare de aproximativ 7,5 milioane lei (respectiv 2,3 milioane lei pentru Fotbal Club Dunărea Brăila și aproape 5,2 milioane lei pentru Handbal Club Dunărea Brăila) se adaugă dare în folosință gratuită, pe o perioadă de 5 ani, a unui autoturism aparținând CJ Brăila.

"Aceasta, în condițiile în care SC Bursagrirom SA Brăila, la care Gheorghe Bunea Stancu este acționar majoritar, are o participare indirectă la capitalul SC Concivia SA Brăila, societate care are, la rândul său, calitatea de acționar majoritar la SC Fotbal Club Dunărea Brăila și membru fondator la Asociația Handbal Club "Dunărea" Brăila, fiind, deci, persoană afiliată la acestea. Totodată, din totalul sumei de 7.492.360 lei încasată de cele două cluburi sportive, suma de 247.122,56 lei (fără TVA) ce reprezintă cheltuielile ocazionate de serviciile de servire masă ce au fost virate la SC Istru SA Brăila, firmă la care SC BURSAGRIROM SA Brăila este acționar majoritar, iar fiul lui Gheorghe Bunea Stancu este președinte al Consiliului de Administrație", se arată în comunicat.

DNA menționează că, din prestarea serviciilor de alimentație publică către cele două cluburi în perioada 2008 — 2011, SC Istru a realizat un profit net estimat de aproximativ 62.000 lei.

Sursa citată subliniază că, astfel, Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de președinte al C.J Brăila, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin mai multe acte materiale a îndeplinit mai multe acte și a luat decizii prin care a obținut în mod indirect prin intermediul cluburilor foloase patrimoniale în valoare de aproape 7,5 milioane lei pentru firma la care este acționar majoritar și în mod direct foloase nepatrimoniale, constând în capital electoral.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ