Primarul Gheorghe Nichita a fost adus la DNA: ar fi instigat polițiști locali să facă filaj pentru el

| 30 apr, 10:53

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a fost adus, joi, la audieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura Centrală, după ce în cursul zilei au fost efectuate percheziţii la locuinţa sa.  La sosire, Gheorghe Nichita nu a făcut declaraţii.

Primarul din Iași, Gheorghe Nichita, este cercetat pentru că, abuzând de funcția deținută, ar fi instigat mai mulți polițiști să  efectueze supravegheri operative și investigative în cazul unor persoane, au declarat, joi, surse judiciare.

UPDATE. Gheorghe Nichita va fi adus joi la audieri la sediul DNA București, după ce perchezițiile desfășurate la locuința acestuia, de procurori însoțiți de jandarmi, au durat timp de mai bine de șase ore.

"Nu am ce să vă declar acum", a spus primarul Nichita ieșind din locuința sa, însoțit de oamenii legii.

 

UPDATE. Primarului municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, i s-a dat un mandat de aducere într-un dosar de abuz în serviciu, a declarat joi avocatul acestuia, Marius Striblea.

"Urmează să fie dus la audieri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Bucureşti. S-au efectuat percheziţii acasă şi la primărie. Au fost ridicate documente de la primărie şi de acasă au ridicat trei stick-uri de memorie, un laptop şi un reportofon", a precizat Marius Striblea.

 

UPDATE. În timpul percheziţiilor, procurorii au găsit ţigări cu marijuana la locuinţa adjunctului şefului Poliţiei Locale, anunţă RomâniaTV.

 

Gheorghe Nichita, primarul Iaşului, este suspectat că, în scopul obținerii pentru sine a unui folos necuvenit, a solicitat unor lucrători ai Poliției Locale Iași, respectiv funcționari publici cu funcții de conducere, instituție aflată în subordinea sa, să efectueze acțiuni de supraveghere operativă a unor persoane, folosind personalul polițienesc și bunurile aflate în dotarea poliției.

Sursele citate susțin că el dorea să cunoască exact deplasările unor persoane și toate detaliile legate de acestea. Primarul ar fi solicitat supravegherea inclusiv a persoanelor cu care acestea se întâlneau.

Aceleași surse au precizat că Nichita dispunea lui Liviu Mihai Hliboceanu, directorul general al Poliției Locale Iași, și lui Ștefan Avîrvarei, șef serviciu Poliția Locală Iași, să trimită polițiști din subordine în locurile unde știa că sunt persoanele despre care acesta dorea să obțină informații și le cerea să-l țină la curent cu toate detaliile, respectiv cât stau într-un loc, cu cine se întâlnesc, unde pleacă și de unde vin.

Sursele judiciare subliniază că Hliboceanu, la cererea primarului, solicita unor polițiști din subordine să acceseze inclusiv bazele de date ale instituției, pentru a verifica autoturismele unor persoane, dar și pe cea a Evidenței Populației, pentru a afla cât mai multe detalii în legătură cu proprietarii respectivelor mașini.

Procurorii DNA efectuează joi percheziții la Primăria Iași, dar și la locuința edilului Gheorghe Nichita.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție comise de la începutul anului 2015 până în prezent. În cursul zilei de 30 aprilie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 21 de locații situate în județul Iași, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat transmis joi.

Citeşte şi: Percheziții DNA la Primăria Iaşi şi la locuinţa primarului Gheorghe Nichita

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 mai, 11:49
Cezara
Atentie mare la alegeri. Ce primar au ales pe acela il au.

Nu exista femei perfecte cum nici barbati perfectinu sunt.
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitateanoastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
30 apr, 12:09
Ciprian Stan
Nichita asta este femeia aia barbata care este buna la lupte?
aia de la PSD?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ