Deputaţii decid miercuri dacă aprobă arestarea deputatului Ion Ochi

| 29 apr, 10:14

Plenul Camerei Deputaţilor va dezbate şi se va pronunţa miercuri, prin vot, asupra cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi.

Votul din plenul Camerei Deputaţilor va fi secret cu bile.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat luni aviz favorabil cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Ion Ochi, transmite Agerpres.

Prezent la Comisia juridică, acesta a declarat că faptele de care îl acuză DNA s-au petrecut în 2011 şi au constituit obiectul unui dosar pentru care procurorii au dat deja o rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale.

"Dreptatea, din punctul meu de vedere şi după tezele celor care s-au pronunţat asupra dreptăţii, este un raport de convenienţă între lucruri care nu se schimbă, indiferent de cei care stau în spatele lucrurilor, şi cei care analizează lucrurile, indiferent de timpul la care le analizează. Este vorba de nişte fapte pe care noi, din Consiliul Judeţean, le-am făcut în 2011, care au constituit obiectul unui dosar de cercetare penală, s-a pronunţat DNA. Nu au apărut elemente noi în acest dosar, nu sunt fapte pe care să le fi făcut după plecarea mea de la Consiliul Judeţean care să motiveze în vreun fel reţinerea sau arestarea", a spus Ochi.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Ion Ochi, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov la data faptelor, pentru luare de mită şi abuz în serviciu în formă continuată. Cererea DNA a ajuns la Camera Deputaţilor pe 21 aprilie.

Ion Ochi a declarat în aceeaşi zi că, în momentul în care la Camera Deputaţilor se va pune pe ordinea de zi cererea trimisă de procurorul general ministrului Justiţiei pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării sale preventive, le va cere tuturor colegilor să voteze în unanimitate această cerere.

Potrivit DNA, în a doua jumătate a anului 2011, fără respectarea prevederilor OUG 34/2006 privind achiziţiile publice, Ion Ochi, în calitate de vicepreşedinte CJ Braşov, a convenit cu Nica Cristian Dorin ca firma acestuia să execute lucrări de reparaţii ale unui drum judeţean, urmărind obţinerea de foloase materiale necuvenite, precum şi de capital electoral pentru alegerile din toamna lui 2012, în urma cărora a şi devenit deputat.

DNA a reţinut că, prin acest mecanism, firma beneficiară a contractului de lucrări publice a obţinut un folos necuvenit în valoare de peste 2,5 milioane lei, sumă care reprezintă totodată prejudiciu pentru CJ Braşov.

Deputatul Ion Ochi prezintă pericol public, deoarece şi-a construit în mediul politic şi de afaceri imaginea de persoană de neatins, aflată deasupra legii, se susţine în referatul prin care procurorii DNA au solicitat încuviinţarea pentru reţinerea şi arestarea preventivă a parlamentarului social-democrat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ