ALARMĂ pentru producători: ce efect ar putea avea legea privind comerţul în pieţe

| 30 apr, 18:04

Deputatul PNL Claudia Boghicevici susţine că în loc să reducă evaziunea fiscală, Legea 145/2014 privind comercializarea produselor în pieţe, care intră în vigoare de 1 mai, ar putea avea efecte negative în ceea ce priveşte producătorii care riscă să nu mai poată să îşi vândă produsele din pieţe ca urmare a noilor proceduri birocratice de certificare, potrivit Agerpres.

 

'Nu a existat nicio campanie de promovare pentru noua lege, în pieţe nu se cunosc noile reguli care intră în vigoare de la 1 mai şi nu toate primăriile din ţară sunt pregătite logistic pentru a se implica în noul proces de certificare potrivit noii legi. Riscul este prin urmare ca adevăraţii producători să nu mai poată să îşi vândă produsele din pieţe ca urmare a noilor proceduri birocratice de certificare', a declarat joi, Claudia Boghicevici.

În opinia deputatului liberal, "este inadmisibil că, în timp ce la nivel naţional guvernanţii întreţin de câteva zile o campanie mediatică de demonizare a supermarketurilor, pentru că această mascaradă mediatică ar putea da bine la unii cetăţeni, la nivel local adevăraţii producători să nu mai aibă de la 1 mai acces în pieţe".

"Acest limbaj dublu al guvernanţilor nu face decât să afecteze şi mai mult soarta agriculturii româneşti, care, oricum, nu reuşeşte să îşi depăşească condiţia de subzistenţă. (...)Pentru a ne asigura că în pieţe găsim producători autentici cu produse româneşti, mai sunt necesare şi alte măsuri, însă în afara celor prevăzute în noua lege, cum ar fi înfiinţarea de capacităţi de depozitare şi prelucrare accesibile micilor fermieri, subvenţionarea promovării produselor româneşti, combaterea evaziunii fiscale din această ramură economică. Este regretabil că în trei ani de când guvernează România, PSD nu a fost capabil să găsească soluţii la aceste probleme', a adăugat deputatul Claudia Boghicevici.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ