Primarul Gheorghe Nichita, dus la audieri la DNA București

| 30 apr, 15:55

Primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita, este condus, joi, la audieri, la sediul DNA București, după ce perchezițiile desfășurate la locuința acestuia, de procurori însoțiți de jandarmi, au durat timp de mai bine de șase ore.

"Nu am ce să vă declar acum", a spus primarul Nichita ieșind din locuința sa, însoțit de oamenii legii.

Potrivit avocatului acestuia, Marius Striblea, anchetatorii au găsit în casă doar un laptop, un reportofon și trei stik-uri de memorie.

"Urmează să fie dus la audieri la Direcția Națională Anticorupție (DNA) București. S-au efectuat percheziții acasă și la primărie. Au fost ridicate documente de la primărie și de acasă au ridicat trei stick-uri de memorie, un laptop și un reportofon", a precizat Marius Striblea.

Procurorii DNA efectuează joi percheziții la Primăria Iași, dar și la locuința edilului Gheorghe Nichita.

Primarul din Iași, Gheorghe Nichita, este cercetat pentru că, abuzând de funcția deținută, ar fi instigat mai mulți polițiști să efectueze supravegheri operative și investigative în cazul unor persoane, au declarat, joi, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Procurori ai Direcției Naționale Anticorupție efectuează joi percheziții în 21 de locații situate în județul Iași, dintre care trei sunt sediile unor instituții publice, într-un dosar ce vizează infracțiuni comise de la începutul anului până în prezent.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție comise de la începutul anului 2015 până în prezent. În cursul zilei de 30 aprilie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 21 de locații situate în județul Iași, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat transmis joi.

Citeşte şi: Gheorghe Nichita ar fi instigat polițiști locali să facă filaj pentru el. Marijuana acasă la adjunctul Poliţiei Locale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ