DNA cere arestarea şefului RA-APPS. Gabriel Surdu avea aparate de bruiat interceptările UPDATE

| 30 apr, 12:41

Procurorii DNA au cerut joi arestarea preventivă a lui Georgian Gabriel Surdu, director al RA-APPS, în dosarul în care este acuzat de intervenţii la şeful CJ Buzău pentru ca firma lui să obţină un contract pentru lucrări de canalizare în valoare de aproape 11 milioane de euro.

UPDATE. În biroul de la RA-APPS al lui Gabriel Surdu au fost descoperite nouă telefoane mobile, iar în mașina sa alte trei telefoane mobile și un dispozitiv special, cu inscripția ”GSM BOX PROTECTION AGAINST SPY-PHONES”, relatează România Liberă.

”Din datele existente, rezultă că acest dispozitiv a fost conceput pentru a detecta și indica activarea ilegală a unui telefon mobil. Mai mult, față de această funcție principală, acest dispozitiv creează interferențe în zona înconjurătoare a microfonului telefonului, generând ”un zgomot alb”, care suprimă microfonul în telefon, făcându-l inutil”, conform referatului prin care se cere arestarea lui Surdu.

În limbaj comun, înseamnă că acest dispozitiv împiedica interceptarea prin telefon, deoarece se știe că discuțiile unei persoane pot fi interceptate prin telefon de serviciile secrete.

 

Șeful RA-APPS a fost reținut, miercuri, de DNA, fiind acuzat de e fapte de corupție în perioada 2013-2014 și de cumpărare de influență.

Potrivit procurorilor, Surdu i-ar fi cerut președintelui Consiliului Județean Buzău, Gabriel Bîgiu, în vara anului 2013, să-i faciliteze obținerea unor contracte de lucrări în comuna Ghergheasa, județul Buzău.

Atunci Gabriel Bîgiu s-ar fi ales cu 8% din valoarea contractului.

Este vorba de unn contract de reabilitarea rețelei de apă și de modernizare a stației de epurare din comuna Ghergheasa.

Potrivit declarației de avere a șefului RA-APPS, familia Surdu deține 6 terenuri de aproape 56 de hectare casă, apartament, barcă şi skyjet, precum şi aproximativ 300.000 de euro în conturi.

Tag-uri: DNA, gabriel surdu, raapps
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ