Şeful RA-APPS a fost ARESTAT. Ce acuzaţii i se aduc lui Gabriel Surdu

| 12 mai, 13:52

Gabriel Surdu, şeful RA-APPS, a fost arestat preventiv, potrivit deciziei de mari a Curţii de Apel Bucuresti. Decizia este definitvă şi a fost luată ca urmare a contestaţiei procurorilor la decizia iniţială a instanţei de a fi cercetat în liberate.

Instanța a soluționat constestația procurorilor DNA la decizia Tribunalului București, care a dispus măsura controlului judiciar în cazrul șefului RA-APPS. 

Gabriel Surdu, director al Regiei Autonome - Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, a fost reținut pe 30 aprilie de procurorii DNA pentru cumpărare de influență.

În acest caz, este urmărit penal și Cristinel Bîgiu, președinte al Consiliului Județean Buzău la data faptei, pentru trafic de influență.

Citeşte şi: Gabriel Surdu, şeful RA-APPS, denunţat de Cristinel Bîgiu: A cerut contracte pentru lucrări publice în Buzău

"În vara anului 2013, în contextul unei întâlniri pe care au avut-o într-un restaurant din București, Gabriel Surdu Georgian i-a solicitat interlocutorului său, în calitate de președinte al CJ Buzău, să-i faciliteze obținerea unor contracte de lucrări publice în județul Buzău, pentru o firmă pe care primul o administra prin intermediar. Cristinel Bigiu a fost de acord cu cererea lui Surdu și i-a promis că-l va sprijini să obțină un contract de lucrări pentru firma respectivă, într-o comună de pe raza județului Buzău. La rândul său, Gabriel Surdu i-a promis președintelui CJ Buzău că-i va remite 8% din valoarea contractului în schimbul intervenției sale pe lângă primarul localității respective, în vederea câștigării licitației", potrivit DNA.

Prima tranșă de bani, adică 75.000 de euro a fost dată la câteva zile de la data discuției. Banii i-au fost remiși lui Bigiu printr-un intermediar.

În 21 mai 2014, tot in baza celor stabilite de Bigiu, între primăria comunei respective și firma controlată de Surdu a fost încheiat un contract de lucrări având ca obiect ''Modernizare drumuri de interes local și rețea publică de canalizare și stație de epurare'', în valoare de aproximativ 11 milioane euro.

"Procentul de 8% din valoarea contractului, promis suspectului Bigiu de Gabriel Surdu, se ridica la suma de cca. 878.222,47 euro, din care acesta din urmă achitase o primă tranșă de 75.000 euro", mai arată procurorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 mai, 18:38
aaa
defrisari
http://www.stiripesurse.ro/lista-ru-inii-cei-92-de-senatori-care-sunt-de-acord-cu-defri-area-romaniei-pre-edinte-pru_955584.html
12 mai, 18:33
MUTULE
SURDULE,NU AUZI? LA JILAVA.!!!!
SI, TU ,SURDULE,CARE FACEAI PE MUTULICA,CU PUTA MICA,ZMANGLESTI.
BA,PROSTULE ,CU CAP DE PORC.PAI TU AI FOST PIONER SI UTECIST, SI AI JURAT PE
CRAVATA SI INSIGNA,CA O SA AJUTI POPORUL ROMAN.BOLNAVILOR,CE DRACUL
AVETI IN VOI ?.CENUSA DE CREMATORIU,SAU SANGELE SATANEI BASINESCU ?
CAP DE PORC SI RAT DE MAIMUTA,DUTE DRACULUI IN GROAPA COMUNA CU
CACATUL ROMANILOR.SOLUTIA RADICALA;IMPUSCATI IN CAP,SAU BAGATI TEPE
LE BOLNAVULUI MINCINOS SI TICALOS,BASINICA .HAI SICTIR HIPOPOTAMULE...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ