Ioana Petrescu: Guvernul susţine reducerea cotei de impozit pe construcţii de la 1,5% la 1%

| 09 sep, 2014

Guvernul, prin Ministerul Finanţelor Publice, susţine reducerea cotei de impozit pe construcţii de la 1,5% la 1%, a afirmat marţi ministrul Finanţelor, Ioana-Maria Petrescu.

Aceasta a participat la dezbaterile de la Comisia de politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor, care a dezbătut amendamentele la Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.

'Este o reducere consistentă, cu 33%, a impozitului pe construcţii, ceea ce înseamnă, implicit, diminuarea poverii fiscale pentru mediul de afaceri. Am ajuns la această soluţie urmare a consultărilor cu reprezentanţii investitorilor şi ai Comisiei de politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor', a subliniat ministrul Finanţelor. 

Sumele încasate din impozitul pe construcţii va fi repartizat bugetelor locale, însă pentru o administrare cât mai simplă din perspectiva companiilor, acest impozit va fi colectat iniţial la bugetul de stat, urmând ca prin norme de aplicare să fie stabilit mecanismul de repartizare către bugetele locale, a explicat ministrul Ioana-Maria Petrescu.
Modificările adoptate marţi de Comisia de politică economică, reformă şi privatizare la Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, vor intra în vigoare începând cu 2015, după ce vor parcurge procedura parlamentară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ