Ioana Petrescu: Proiectul de buget pe 2015 va fi lucrat cu FMI la începutul lunii decembrie

| 06 noi, 2014

Proiectul de buget pe anul 2015 va fi lucrat împreună cu Fondul Monetar Internaţionale  la începutul lunii decembrie, la nivel tehnic, a declarat, joi, ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, la Radio România.

"El va fi însuşit de posibilul nou guvern şi de posibilul nou premier, foarte probabil în ianuarie 2015 şi asta pentru că Fondul Monetar insistă să vină în misiune oficială în ianuarie 2015, pentru că ei au politica să nu negocieze sau să semneze scrisori de intenţie cu guverne interimare. Cum ştim, e posibil să existe un alt guvern şi, ca atare, ei vor să vină la mijlocul lunii ianuarie, deci în jur de 13 ianuarie. Din ultimele discuţii cu ei, urmează să fie definitivat împreună cu ei, în jurul acelei date, bugetul pe 2015', a afirmat Petrescu.

Citeşte şi: Ioana Petrescu: Ţinta noastră este să ajungem la o creştere economică de 5-6% pe termen mediu

Ministrul a adăugat că un proiect de buget, probabil, va exista şi la începutul lui decembrie, dar definitivarea lui şi aprobarea, împreună cu FMI şi Comisia Europeană, va avea loc în ianuarie 2015, pentru ca aceste lucruri să fie agreate înainte de semnarea scrisorii de intenţie.

"Continuăm discuţiile cu FMI. Am păstrat contactul cu ei. Ultima discuţie pe care am avut-o cu FMI a fost în Washington, în timpul întâlnirilor de toamnă ale FMI (...) Actualul acord continuă, actualul acord se va încheia la mijlocul anului viitor şi această scrisoare de intenţie este doar un pas normal în cadrul curentului acord preventiv cu FMI', a explicat oficialul MFP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ